Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Nov 24 2017
    AZ Member #
    410255
    Location
    Virginia

    First fault issue with stereo

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    2012 S4 B8 6spd Prestige

    B&O system, 100% unmolested.

    Drive car 5 min to next destination. Stopped and got put for 5 min. Returned to vehicle ignition on and immediate high pitch from rear speakers only. Sound is greatly distorted and does this on all sub groups (am/fm/bovee/sat). Volume from either wheel or console either turns to max or mute. Ran a quick diag and pulled code for open circuit on sub. Have not messed with amp or sub in the year I have owned. Thoughts of what could be doing this? I did erase code and still have issue. Lookin to pull amp harness next for possible "easy" fic. Anyone else experience this? Very random, stereo was working fine right before I parked.

    Sent from my VS995 using Tapatalk

  2. #2
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Nov 24 2017
    AZ Member #
    410255
    Location
    Virginia

    Update, unplugged all connections to amp. Issue resolved itself. Have to assume I had some build up on connectors causing open circuit or issue with opt fiber connection.

    Sent from my VS995 using Tapatalk

  3. #3
    Active Member One Ring remzo's Avatar
    Join Date
    Jan 13 2019
    AZ Member #
    441672
    My Garage
    18%20A3%20Quattro
    Location
    AZ

    Quote Originally Posted by Phil Dammit View Post
    Update, unplugged all connections to amp. Issue resolved itself. Have to assume I had some build up on connectors causing open circuit or issue with opt fiber connection.

    Sent from my VS995 using Tapatalk
    Sounds like a surge to the Amp. That's what cause it to code. Doubt any build up terminals would cause your volume to reduce to max/mute only. How old is your battery?

    Sent from my Pixel 2 XL using Audizine mobile app
    Yeah, Well, that's just like, you know - your opinion, man.
    http://i1.wp.com/bulletin.equinoxpub...size=900%2C675



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2019 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.