Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    Need help car cutting off between 1.5-2.5k rpm

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    I have problem with my car ..it is cutting off somtimes not all the time last time before one month and today at low rpm 1.5-2.5k rpm ..it is cutting 3-4 times like there is no fuel going to engine ..or no ignition ..
    I changed sparks plugs and installed tsi coils
    Changed the tune back to stage 1 that i used 1 year with no problem
    New fuel filter
    Pressure test found small leak and fixed
    Smok test no vaccum leak ..

    Anyhelp what to check more ..

  2. #2
    Veteran Member Three Rings m_haiser's Avatar
    Join Date
    Apr 24 2011
    AZ Member #
    74529
    My Garage
    Highland Green Allroad
    Location
    Oregon Coast

    shuts off off? or just misfires?

  3. #3
    Veteran Member Four Rings CELison's Avatar
    Join Date
    Feb 23 2010
    AZ Member #
    55053
    Location
    Lehigh Valley

    Maf could be reading goofy. Do you have vcds?

  4. #4
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    Not shuting off just cutting 3-4 times

    Yes i have vcds ori ... no faults codes

  5. #5
    Senior Member Four Rings JustManson's Avatar
    Join Date
    Oct 11 2016
    AZ Member #
    382924
    Location
    Connecticut

    Your going to have to log constantly to capture the issue.

    Could use a wideband 02 gauge to see if the fuel is leaned out when it happens.

    I rarely have a similar situation on cold starts if a drive immediately...


    Sent from my iPhone using Audizine

  6. #6
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    Quote Originally Posted by JustManson View Post
    Your going to have to log constantly to capture the issue.

    Could use a wideband 02 gauge to see if the fuel is leaned out when it happens.

    I rarely have a similar situation on cold starts if a drive immediately...


    Sent from my iPhone using Audizine

    all the time i start it and leave it for about 3-5 m

    today i drived it with vcds blocks 15 and 16 when cutting off cylinder 2 showing max 15 all other cyl 0

  7. #7
    Established Member Two Rings poor.decision's Avatar
    Join Date
    Nov 04 2017
    AZ Member #
    409380
    My Garage
    E30 325is, E36 M3, W204 C300, C5 S6 Avant, B5 S4 Avant
    Location
    NYC

    Still have factory cats installed? Had an issue where the cat broke up inside and the honeycombs would block the exhaust depending on how and where they moved. Caused the car to misfire, not rev, was Undriveable. If you have cats still installed I would suggest doing a back pressure test with a back pressure gauge using the pre cat o2 sensor bungs.


    Sent from my iPhone using Audizine

  8. #8
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    It is gutted and catless with postcat o2 deleted

  9. #9
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    Update drive it gard limp mode and abs lights 2 faults p1557 p0103

  10. #10
    Established Member Two Rings poor.decision's Avatar
    Join Date
    Nov 04 2017
    AZ Member #
    409380
    My Garage
    E30 325is, E36 M3, W204 C300, C5 S6 Avant, B5 S4 Avant
    Location
    NYC

    Quote Originally Posted by milanocito View Post
    Update drive it gard limp mode and abs lights 2 faults p1557 p0103
    Iíll run them in my system at work tomorrow to see what I can come up with for you. I log all the codes and repairs in my system to have a reference guide to speed up my diagnostics. PM me the VIN so I can pull it all up.


    Sent from my iPhone using Audizine

  11. #11
    Veteran Member Four Rings CELison's Avatar
    Join Date
    Feb 23 2010
    AZ Member #
    55053
    Location
    Lehigh Valley

    Positive deviation. Check your wg lines.

  12. #12
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    The maf and pozitive deviation fixed ..
    I changed also the maf for cutting off and testing the car

  13. #13
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    I drived the car about one week no problem ...but today i pushed the pedal and it start cutting about 4k rpm ...and then from 1.5k-4k rpm ...this car get me crazy ..i will move the spark from cyl 2 to another one and to check if cyl 2 will not missfiring or the missfire will move to the another cyl...

    Or to change the inject in cyl 2 ???

  14. #14
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Apr 13 2014
    AZ Member #
    185413
    Location
    israel

    Today faults come on
    P0300 and p0302
    I moved the spark from cyl 2 on cyl 3



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2018 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.