Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 19 of 19

Thread: Engine Noise

  1. #1
    Established Member Two Rings hkdolphins's Avatar
    Join Date
    Dec 03 2014
    AZ Member #
    299947
    My Garage
    2004 Noggy Avant
    Location
    SF/CA

    Engine Noise

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    What cause this weird sound, thanks for the input.

    https://youtu.be/XDNB9N0xGw0
    04 Noggy Avant

  2. #2
    Senior Member Four Rings VinnysS4's Avatar
    Join Date
    Nov 12 2015
    AZ Member #
    364349
    Location
    Oregon

    Sounds like either a vac leak or something wrong with the injectors imo.

    Sent from my SM-N920V using Tapatalk
    1997 VW GTI VR6 (sold), 2003 Audi RS6 (sold), 2010 Audi A4 2.0T (RIP Totaled on 11/2/2015 ) 2005.5 Audi S4

    My build log
    http://www.audizine.com/forum/showth...-s-s4-timeline

    Texpoops "Correct, but a half inch difference isnít going to accelerate wear by much. Iím sure the front dips that much with a fatty in the front"

  3. #3
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Quote Originally Posted by VinnysS4 View Post
    Sounds like either a vac leak or something wrong with the injectors imo.

    Sent from my SM-N920V using Tapatalk
    Remember Vinny? Mine did/does the same noise... Hope this is going away after all the work, putting engine in and out, etc...

  4. #4
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Op did you notice that this noise is not always? For me it was there, and then sometime it went completely away but came back again, and so on...

  5. #5
    Established Member Two Rings hkdolphins's Avatar
    Join Date
    Dec 03 2014
    AZ Member #
    299947
    My Garage
    2004 Noggy Avant
    Location
    SF/CA

    Quote Originally Posted by alexberlin View Post
    Op did you notice that this noise is not always? For me it was there, and then sometime it went completely away but came back again, and so on...
    Yes, its not always but i only drove 700 miles this year and seem it happened half of the time.
    Im going to replace all control arms, front brake and shock, want to know what other parts may need to order to fix this.
    04 Noggy Avant

  6. #6
    Established Member Two Rings hkdolphins's Avatar
    Join Date
    Dec 03 2014
    AZ Member #
    299947
    My Garage
    2004 Noggy Avant
    Location
    SF/CA

    Quote Originally Posted by VinnysS4 View Post
    Sounds like either a vac leak or something wrong with the injectors imo.

    Sent from my SM-N920V using Tapatalk
    Im not good at this, whats part should i start with? I dont know much about car and hope to get all parts for the shop to fix it at one time. thx
    04 Noggy Avant

  7. #7
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Quote Originally Posted by hkdolphins View Post
    Yes, its not always but i only drove 700 miles this year and seem it happened half of the time.
    Im going to replace all control arms, front brake and shock, want to know what other parts may need to order to fix this.
    I hardly drove mine too... Unfortunately I'm not a big help. Though I remember, before my car went into service (and it's still there) the mechanic who analyzed my car did tighten some of those hose clamps, and 1 clamp was even missing, and I think I didn't hear the noise afterwards anymore. But only drove it like home and then shipped the car to my friend.

  8. #8
    Established Member Two Rings hkdolphins's Avatar
    Join Date
    Dec 03 2014
    AZ Member #
    299947
    My Garage
    2004 Noggy Avant
    Location
    SF/CA

    Quote Originally Posted by alexberlin View Post
    I hardly drove mine too... Unfortunately I'm not a big help. Though I remember, before my car went into service (and it's still there) the mechanic who analyzed my car did tighten some of those hose clamps, and 1 clamp was even missing, and I think I didn't hear the noise afterwards anymore. But only drove it like home and then shipped the car to my friend.
    do you mean the Vacuum System clamp? i googled a kit (https://www.ecstuning.com/b-genuine-...it/06a198011b/) and not sure it help or not.
    04 Noggy Avant

  9. #9
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Quote Originally Posted by hkdolphins View Post
    do you mean the Vacuum System clamp? i googled a kit (https://www.ecstuning.com/b-genuine-...it/06a198011b/) and not sure it help or not.
    The ones he tightened looked like that https://www.google.com/url?sa=i&rct=...36796702892525 But stay patient, maybe some of the car enthusiast on here can still help you better to narrow down the cause.

  10. #10
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Hey, did you find out yet what this noise is?

  11. #11
    Established Member Two Rings hkdolphins's Avatar
    Join Date
    Dec 03 2014
    AZ Member #
    299947
    My Garage
    2004 Noggy Avant
    Location
    SF/CA

    Quote Originally Posted by alexberlin View Post
    Hey, did you find out yet what this noise is?
    Not yet, will update after ive time take it to the shop. thanks for the input
    04 Noggy Avant

  12. #12
    Senior Member Two Rings
    Join Date
    Aug 27 2016
    AZ Member #
    379456
    My Garage
    GL450, CLA250, Honda Accord
    Location
    Seattle

    could you pinpoint location of sound??
    Audi S4 Avant track project. JHM tune, manual swap, JHM LWFW, JHM stage 4 clutch, JHM linkage trio, JHM intake spacers, JHM tensioner, 034 end links (front and rear), 034 Rear sway, 034 transmission mount, Apikol rear diff mount, ECS tuning Engine mounts, Statis Motorsport Ohlins suspension, Brembo 18z BBK, VW Phaeton brake ducts, Red optima battery, Recaro Speed seats, Militek Catless DPs, Fast Intentions exhaust

  13. #13
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Quote Originally Posted by hkdolphins View Post
    Not yet, will update after ive time take it to the shop. thanks for the input
    Thanks, I'd appreciate that! Good luck man, hope it will be an affordable fix, I still might have to look into that for myself when I have my car back.

  14. #14
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Quote Originally Posted by Jdsb6s4 View Post
    could you pinpoint location of sound??
    Since it seems to be the same whistle noise like I have, it's on the left side of the engine, really close to the engine, when you're staying in front of it.

  15. #15
    Active Member One Ring
    Join Date
    Feb 02 2018
    AZ Member #
    413409
    Location
    Placerville

    Is the noise only present on cold starts? If so my guess would be something related to the secondary air injection pump. No fault codes/CEL?

  16. #16
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Quote Originally Posted by nighthawk86 View Post
    Is the noise only present on cold starts? If so my guess would be something related to the secondary air injection pump. No fault codes/CEL?
    No, it doesn't matter if cold or warm start. It is there randomly. If it is there and you turn off engine, it might go away after starting the engine up again, but then will show up again 5-10 min later or so, or not at all, but then the next day, meh weird thing. It also doesn't change the sound when you push the gas (going even higher or so), the whistling sound stays always the same (frequency).

  17. #17
    Senior Member Four Rings Terry.Reese's Avatar
    Join Date
    Oct 05 2015
    AZ Member #
    359932
    My Garage
    2005 Audi Allroad 2.7 Biturbo V6
    Location
    Billings, MT

    Quote Originally Posted by alexberlin View Post
    No, it doesn't matter if cold or warm start. It is there randomly. If it is there and you turn off engine, it might go away after starting the engine up again, but then will show up again 5-10 min later or so, or not at all, but then the next day, meh weird thing. It also doesn't change the sound when you push the gas (going even higher or so), the whistling sound stays always the same (frequency).
    Open your oil cap when it is making this noise, see if it changes.
    Clarice

    JHM intake spacers, DIY intake flapper mod, ported TB, heat wrap IM, 034 motor mounts, 15mm wheel spacers, ZimbuCAI, ZimbuTune, A8 D2 exhaust manifolds.

  18. #18
    Active Member Two Rings alexberlin's Avatar
    Join Date
    Feb 26 2018
    AZ Member #
    414689
    Location
    Seattle former Berlin Germany

    Quote Originally Posted by Terry.Reese View Post
    Open your oil cap when it is making this noise, see if it changes.
    Thanks for your input, I will try this, when I have my car back, it's still in the hospital. But in the meantime, maybe OP @hkdolphins can give this a shot?

  19. #19
    Senior Member Four Rings Terry.Reese's Avatar
    Join Date
    Oct 05 2015
    AZ Member #
    359932
    My Garage
    2005 Audi Allroad 2.7 Biturbo V6
    Location
    Billings, MT

    Also, if you are able, check the whole line for cracks or splits.
    Clarice

    JHM intake spacers, DIY intake flapper mod, ported TB, heat wrap IM, 034 motor mounts, 15mm wheel spacers, ZimbuCAI, ZimbuTune, A8 D2 exhaust manifolds.



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2018 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.