Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 9 of 9

Thread: Bucking

  1. #1
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Oct 21 2012
    AZ Member #
    102679
    My Garage
    2004 Saab 93
    Location
    Seattle, WA

    Bucking

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Picked up my new Prestige and I have noticed a few times when driving on the interstate that the car bucks at lower speed (between 15 and 25 mph or so). Anyone else have that happen? I am only at 300 miles on it. I have bought fuel once and put in 92oct. No CEL.

  2. #2
    Established Member Two Rings electron bom's Avatar
    Join Date
    Aug 28 2017
    AZ Member #
    405898
    My Garage
    B9 S4 EVO IX
    Location
    North Carolina

    I believe I may have experienced what you've described. However, I would refer to it as a hesitation. In these instances (when no gear change is occuring): I depress the accelerator and the vehicle begins to accelerate. Then, for a brief moment, acceleration is zero all while my foot is applying a consistant pressure on the accelerator pedal. I've observed this to happen around the same speed, 10-30mph. Does this sound like the phenomenon you're experiencing?

  3. #3
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Oct 21 2012
    AZ Member #
    102679
    My Garage
    2004 Saab 93
    Location
    Seattle, WA

    Yeah sounds similar, although I thought it was more like a bucking, you can feel it start and stop repeatedly quickly. Maybe more like a misfire in a way?

  4. #4
    Established Member Two Rings electron bom's Avatar
    Join Date
    Aug 28 2017
    AZ Member #
    405898
    My Garage
    B9 S4 EVO IX
    Location
    North Carolina

    It does feel similar to a misfire, or like the ECU is pulling timing.

  5. #5
    Active Member One Ring
    Join Date
    Jan 23 2017
    AZ Member #
    391450
    Location
    Mountain View California

    Replicate at dealership.

  6. #6
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Oct 21 2012
    AZ Member #
    102679
    My Garage
    2004 Saab 93
    Location
    Seattle, WA

    Hard to make it happen. It just does.

  7. #7
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 07 2015
    AZ Member #
    319021
    Location
    Central New Jersey

    Quote Originally Posted by jmcgeejr View Post
    Picked up my new Prestige and I have noticed a few times when driving on the interstate that the car bucks at lower speed (between 15 and 25 mph or so). Anyone else have that happen? I am only at 300 miles on it. I have bought fuel once and put in 92oct. No CEL.
    Yes this happens to me once in awhile but at a higher constant speed of 65-75 mph it feels like the fuel is cutting off for a second or misfiring I guess.. have thought about bringing to dealer but I know it will be hard to duplicate maybe they can check for codes though. No check engine light but maybe still codes


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  8. #8
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Dec 01 2017
    AZ Member #
    410581
    Location
    Dallas

    I had this happen to me the first time the other night. Mine happeneded under a complete different circumstance though. I was cruising through the parking lot in Dynamic/Manual at around 5 mph and gave it moderate throttle say 30-40%. It bucked like someone who let up on the clutch too fast in a manual car. Might have went over a speed bump before throttle and this was enough to upset the balance of the car and introduce some “hop” in it but not sure. Might have just been a fluke but want to try and replicate it again.

    Let me clariify it was at the back of a parking lot at 11pm with most places closed and no one around. I wasn’t driving like an asshat with people around during busy business hours

  9. #9
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Oct 21 2012
    AZ Member #
    102679
    My Garage
    2004 Saab 93
    Location
    Seattle, WA

    Quote Originally Posted by -LoneStar- View Post
    I had this happen to me the first time the other night. Mine happeneded under a complete different circumstance though. I was cruising through the parking lot in Dynamic/Manual at around 5 mph and gave it moderate throttle say 30-40%. It bucked like someone who let up on the clutch too fast in a manual car. Might have went over a speed bump before throttle and this was enough to upset the balance of the car and introduce some “hop” in it but not sure. Might have just been a fluke but want to try and replicate it again.

    Let me clariify it was at the back of a parking lot at 11pm with most places closed and no one around. I wasn’t driving like an asshat with people around during busy business hours
    Yep, that's what it feels like. I have had the car about 2 weeks (just under) and it's happened a couple times.



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2018 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.