Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Page 53 of 58 FirstFirst ... 3435152535455 ... LastLast
Results 2,081 to 2,120 of 2283
  1. #2081
    Established Member Two Rings grabie's Avatar
    Join Date
    Mar 31 2017
    AZ Member #
    396691
    Location
    Spanishtan

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Quote Originally Posted by a4android View Post
    It's been about 2 years that i am into this rsnav stuff, and frankly, i felt dissatisfied and disappointed with outcomes from time to time. But i never give up and one by one, we eliminated issues and making things improved. Remember? When last year people began trying some of our beta products, they failed to boot in the first place. I know still it isn't perfect but getting improved.
    As probably the first RSNAV user here in Spain, all I can say is that HUGE improvements have been made regarding integration of the kit in our cars within one year. The experience is almost 100% satisfactory IMHO, so keep up with the hard work Kim and thank you!

  2. #2082
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Nov 08 2018
    AZ Member #
    430654
    Location
    Denmark

    Quote Originally Posted by a4android View Post
    Just random jotting here.

    Anyway, I am not using our noise isolator based on ba3121 anymore because of about 30% of bass loss, but only this aux cable to my ami. No EMI with this cable.
    https://digiflexcables.com/collectio.../products/nkkf

    나의 SM-T830 의 Tapatalk에서 보냄
    Hi Daniel, would you recommend not using the noise isolator when installing then? I have a 2009 concert/symphoni with no AMI. Should I leave out the noise isolator and get a shielded cable instead then?

  3. #2083
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    I have no isolator and no shielded cable. I clipped out the ami slot and bring it right behind rsnav. From there i have a short 10cm ami aux adapter direct to rsnav.
    No problems with noises or something else

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  4. #2084
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Daniel: the new board with hipernation elements. Would you offer a updatet pcb standalone or only the whole unit?

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  5. #2085
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Sep 11 2014
    AZ Member #
    281864
    Location
    italy

    Congrats for the new improvements but still away from Wince Roadnav firmware. Anyway, I cant support to be discriminated :D why my radio console buttons wo'nt work and MMI yes :(

  6. #2086
    Senior Member Four Rings a4android's Avatar
    Join Date
    Jun 08 2015
    AZ Member #
    336498
    Location
    Montreal, QC

    Quote Originally Posted by Aroikjaer View Post
    Hi Daniel, would you recommend not using the noise isolator when installing then? I have a 2009 concert/symphoni with no AMI. Should I leave out the noise isolator and get a shielded cable instead then?
    The noise isolator is like failsafe.
    Every audi is different in terms of noise issue and we made the noise isolator default as safety net - still some people don't figure it out... sigh.
    Try if it works for you. There's no harm.
    Daniel Kim
    2010 A4 B8 - My first car ever!

  7. #2087
    Senior Member Four Rings a4android's Avatar
    Join Date
    Jun 08 2015
    AZ Member #
    336498
    Location
    Montreal, QC

    Quote Originally Posted by gonny View Post
    Congrats for the new improvements but still away from Wince Roadnav firmware. Anyway, I cant support to be discriminated :D why my radio console buttons wo'nt work and MMI yes :(
    Let's say,
    RSNAV is brain, CANBUS is large blood pipe, and Serial com as individual nerves.

    To MMI control, everything is communicated through blood system(Brain - large blood pipe).
    But concert radio buttons are like individual nerves and they are not directly connected to blood system.
    You need additional converters to make it work.

    That's why we or any mfg can't support the buttons easily without any additional hardware but CANBUS decoder.
    Daniel Kim
    2010 A4 B8 - My first car ever!

  8. #2088
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Oct 20 2017
    AZ Member #
    408657
    Location
    Hawaii

    Anyone on here willing to do an install on my B8 A4? Located in South Jersey.
    707-803-8563
    Brandon

  9. #2089
    Registered Member One Ring
    Join Date
    Mar 11 2018
    AZ Member #
    415354
    Location
    Vancovuer

    Anyone else having problems getting the parking radar to work properly?
    My 10.25" unit displays the image on the right but doesn't show when I'm getting close to anything even though it's beeping (so I know the radar is functioning correctly)
    I've reflashed the can bus already to no avail

  10. #2090
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Aug 27 2018
    AZ Member #
    425486
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by a4android View Post
    The noise isolator is like failsafe.
    Every audi is different in terms of noise issue and we made the noise isolator default as safety net - still some people don't figure it out... sigh.
    Try if it works for you. There's no harm.
    Why don't you put this info in installation manual or in wiki.?

    After struggle and so many questions, you simply now say to bypass noise isolator and use a shielded cable.

    Its really pain in the ass to replace that cable now in 8.8 inch Installation.

    Its really bad.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  11. #2091
    Senior Member Four Rings a4android's Avatar
    Join Date
    Jun 08 2015
    AZ Member #
    336498
    Location
    Montreal, QC

    Quote Originally Posted by andRap View Post
    Why don't you put this info in installation manual or in wiki.?

    After struggle and so many questions, you simply now say to bypass noise isolator and use a shielded cable.

    Its really pain in the ass to replace that cable now in 8.8 inch Installation.

    Its really bad.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    I got the cable about a month ago.
    I thought there is no alternative in terms of noise preventing but who knows a canadian firm makes a nice aux cable? Also, for the bass, I realized after I replace the cable.

    See, I work for everyone's benefit and there is nothing for me to hide or mislead my client. Attached is my daily car. I mean I try that hard every day to make things better, but still there are things that even I've found late.




    나의 SM-G960W 의 Tapatalk에서 보냄
    Daniel Kim
    2010 A4 B8 - My first car ever!

  12. #2092
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by JoeJoeJoe View Post
    Daniel: the new board with hipernation elements. Would you offer a updatet pcb standalone or only the whole unit?

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    Try again.... Daniel: Do you have a answer?

    The question about the echo background some posts before is also open. The echo was before implementing center speaker. And now this feature should be the reason for echo?

    I also wrote you a email about a screw cover spare part. Is this possible? I broke one as i removed the noise isolator. Now i had to unplug the rsnav again to Connect the both center speaker cables.. this wasnt in the first manual too.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  13. #2093
    Established Member Two Rings pabohoney1's Avatar
    Join Date
    May 03 2017
    AZ Member #
    398822
    Location
    Phoenix

    I downloaded and installed M8.1.0.1.11302002 (I have the 1.0 HW version 10.25"). I can confirm the same results as Pauven, temperature display is not quite right for F:

    Quote Originally Posted by Pauven View Post
    Audi | RSNav
    ---------------
    HI | HI (matches)
    84 | 79 (5 degrees low)
    73 | 70 (3 degrees low)
    64 | 63 (1 degree low)
    62 | LOW (mismatch)
    LOW| 63 (mismatch)
    Also, on the home screen, the new panel that shows speed and seatbelt/door status doesn't seem to have any configuration that I can find. It only shows speed in kph. Is there a way to configure that for mph?
    2013 S4 S-tronic, Merc Racing Heat Exchanger, GIAC Stage 1/TCU, DIY Arduino ECA

  14. #2094
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Aug 27 2018
    AZ Member #
    425486
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by a4android View Post
    I got the cable about a month ago.
    I thought there is no alternative in terms of noise preventing but who knows a canadian firm makes a nice aux cable? Also, for the bass, I realized after I replace the cable.

    See, I work for everyone's benefit and there is nothing for me to hide or mislead my client. Attached is my daily car. I mean I try that hard every day to make things better, but still there are things that even I've found late.




    나의 SM-G960W 의 Tapatalk에서 보냄
    Well Daniel , I really and heartfully appreciate your efforts and dedication to improve this product.
    In fact this is the only reason why I choose RSNAV and not any other cheap stuff available in internet. No question about it.

    But thinking from customer point of view, I atleast feel that am running for the information. Some information we get only after we post specific questions. My point is such useful info why do you update in website or wiki, so that it is useful for everyone and also new users.

    Just for example, I bought my device 3 months back. I bought the reverse camera with filter. No where in website it is mentioned that filter is not needed anymore. When I seach through the forum, in the beginning of the year you mentioned that filter is no longer needed atleast on automatic drive cars.

    Please take this only as a constructive feedback. At the end I am quite happy with RSNav in my car.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  15. #2095
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Aug 27 2018
    AZ Member #
    425486
    Location
    Germany

    Anyone using such shielded aux cable in Germany.? That can avoid noise and improve or get back original bass.?

    If so can you please post link to buy such cable.?

    Daniel posted this link, but I don't find its availability in Germany.

    https://digiflexcables.com/col...ies.../products/nkkf

    Thank you.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  16. #2096
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by andRap View Post
    Anyone using such shielded aux cable in Germany.? That can avoid noise and improve or get back original bass.?

    If so can you please post link to buy such cable.?

    Daniel posted this link, but I don't find its availability in Germany.

    https://digiflexcables.com/col...ies.../products/nkkf

    Thank you.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    I use no cable. Just the ami adapter. If you have ami, then bring the slot behind the rsnav. It works great.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  17. #2097
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Aug 27 2018
    AZ Member #
    425486
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by JoeJoeJoe View Post
    I use no cable. Just the ami adapter. If you have ami, then bring the slot behind the rsnav. It works great.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    Unfortunately I have aux under arm rest, so I need long cable.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  18. #2098
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by andRap View Post
    Unfortunately I have aux under arm rest, so I need long cable.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Then follow the cable under the armrest and bring the aux slot behind the rsnav. Then use just a 10cm cable or so.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    Last edited by JoeJoeJoe; 12-15-2018 at 03:47 AM.

  19. #2099
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Nov 08 2018
    AZ Member #
    430654
    Location
    Denmark

    Quote Originally Posted by JoeJoeJoe View Post
    Then follow the cable under the armrest and bring the aux slot behind the rsnav. Then use just a 10cm cable or so.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    Interesting idea, so you would try to loosen the original wiring and bring it back up into the dash panels? I'm in the middle of my installation, and I've removed the entire center console to get the output wire to the AUX in the arm rest. Im definitely not to happy about having the connect several wires over a long distance in terms of signal quality (rsnav - noise isolator - extention cable - AUX plug in arm rest - speakers). A more simple solution would be preferable.

    @andrap you got the same setup it seems, what is your experience with the sound quality?

  20. #2100
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by Aroikjaer View Post
    Interesting idea, so you would try to loosen the original wiring and bring it back up into the dash panels? I'm in the middle of my installation, and I've removed the entire center console to get the output wire to the AUX in the arm rest. Im definitely not to happy about having the connect several wires over a long distance in terms of signal quality (rsnav - noise isolator - extention cable - AUX plug in arm rest - speakers). A more simple solution would be preferable.

    @ansrap you got the same setup it seems, what is your experience with the sound quality?
    Jep. Ive done it so with ami. Simple, clean, and no unnessacary cables. But its more effort.

    Another idea if you use aux and are affine: make your own wiring direct from quadlock behind radio/mmi ( B - green block). Use a good isolated and drilled cable.image-6216697438509679123.jpg


    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  21. #2101
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Just like this. But i would prefer a better cable to be shure to have no EMI.31XFvszO0HL._SY355_.jpeg

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  22. #2102
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Aug 27 2018
    AZ Member #
    425486
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by Aroikjaer View Post
    Interesting idea, so you would try to loosen the original wiring and bring it back up into the dash panels? I'm in the middle of my installation, and I've removed the entire center console to get the output wire to the AUX in the arm rest. Im definitely not to happy about having the connect several wires over a long distance in terms of signal quality (rsnav - noise isolator - extention cable - AUX plug in arm rest - speakers). A more simple solution would be preferable.

    @andrap you got the same setup it seems, what is your experience with the sound quality?
    Ya, I have the same setup (RSNAv - noise isolator - extention cable from rsnav - aux under arm rest with good quality male to male aux cable)

    From quality point of view, for sure there is no noise. But most of the bass is lost. There is almost no bass coming out.

    Thats the reason why am looking to bypass the noise isolator with the shielded aux cable.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  23. #2103
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Aug 27 2018
    AZ Member #
    425486
    Location
    Germany

    https://www.amazon.de/dp/B01553FCOA/..._wYqfCbS4F5RC0

    I found this cable in Amazon which says it is shielded against EMI. Just ordered it, have to try how it works.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

  24. #2104
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Nov 08 2018
    AZ Member #
    430654
    Location
    Denmark

    Quote Originally Posted by JoeJoeJoe View Post
    Just like this. But i would prefer a better cable to be shure to have no EMI.31XFvszO0HL._SY355_.jpeg

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    What kind of cable is that? Is that to connect directly to the AUX wire without using male - female connection?

  25. #2105
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by Aroikjaer View Post
    What kind of cable is that? Is that to connect directly to the AUX wire without using male - female connection?
    From your radio/mmi quadlock goes one cable to your armest. If you remove this block (B) out of quadlock and insert your own (see picture of cable -but better make a isolated/shielded by your own) you can go direct to rsnav without removing the original aux cable under the middle console/armrest or using it. So you dont use unnessacary connects under armrest and noise isolator.

    Direct ways are always better then many connections.

    @Daniel: maybe you can insert such an build in future cables. With your quad lock extension it should be possible.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  26. #2106
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Nov 08 2018
    AZ Member #
    430654
    Location
    Denmark

    Quote Originally Posted by JoeJoeJoe View Post
    From your radio/mmi quadlock goes one cable to your armest. If you remove this block (B) out of quadlock and insert your own (see picture of cable -but better make a isolated/shielded by your own) you can go direct to rsnav without removing the original aux cable under the middle console/armrest or using it. So you dont use unnessacary connects under armrest and noise isolator.

    Direct ways are always better then many connections.

    @Daniel: maybe you can insert such an build in future cables. With your quad lock extension it should be possible.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    Very interesting. For someone like me, who's new to most of this, could you tell me what this kind of cable is called? So I can try to find one that would suit the purpose. I'm not so concerned about running the cables below the center console, but rather ;

    1: the loss of bass using the noise isolator
    2: the quality of my AUX female plug in the arm rest, I always thought that quality and connection stability has been poor using the AUX port. I'm afraid the port isn't very good.

    So I'm looking for some way to avoid using the port, the manual says NOT to cut into the wires however.

  27. #2107
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by Aroikjaer View Post
    Very interesting. For someone like me, who's new to most of this, could you tell me what this kind of cable is called? So I can try to find one that would suit the purpose. I'm not so concerned about running the cables below the center console, but rather ;

    1: the loss of bass using the noise isolator
    2: the quality of my AUX female plug in the arm rest, I always thought that quality and connection stability has been poor using the AUX port. I'm afraid the port isn't very good.

    So I'm looking for some way to avoid using the port, the manual says NOT to cut into the wires however.
    I dont think it has a real name :D. Maybe this will help: https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F191958654698

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  28. #2108
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Sep 11 2014
    AZ Member #
    281864
    Location
    italy

    The bass loss is one most think that I never understood with RSNAV and till I listed music as opera. Is necessary to bypass filter to have original sound or just have direct link with aux?

  29. #2109
    Senior Member Three Rings
    Join Date
    Oct 10 2016
    AZ Member #
    382830
    Location
    Madrid, Spain

    Quote Originally Posted by JoeJoeJoe View Post
    From your radio/mmi quadlock goes one cable to your armest. If you remove this block (B) out of quadlock and insert your own (see picture of cable -but better make a isolated/shielded by your own) you can go direct to rsnav without removing the original aux cable under the middle console/armrest or using it. So you dont use unnessacary connects under armrest and noise isolator.

    Direct ways are always better then many connections.

    @Daniel: maybe you can insert such an build in future cables. With your quad lock extension it should be possible.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    BTW, once you're there just swap the block (B) for the green one of an AMI cable and then you're out of a problem... just plug-in the AMI adapter and no more aux cable/extension issue...

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk

  30. #2110
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Mar 05 2018
    AZ Member #
    415008
    Location
    Germany

    Quote Originally Posted by briceportier View Post
    BTW, once you're there just swap the block (B) for the green one of an AMI cable and then you're out of a problem... just plug-in the AMI adapter and no more aux cable/extension issue...

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    See post before. Thats the way i did. But an ami extension is more expensive.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app

  31. #2111
    Senior Member Three Rings
    Join Date
    Oct 10 2016
    AZ Member #
    382830
    Location
    Madrid, Spain

    Quote Originally Posted by JoeJoeJoe View Post
    See post before. Thats the way i did. But an ami extension is more expensive.

    Sent from my Pixel 3 XL using Audizine mobile app
    Landsounds AMI AUX USB Interface with Cable Harness for AUDI A4 A5 A6 Q5 Q7 4F0 035 909
    https://s.click.aliexpress.com/e/IRyDnU5

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk

  32. #2112
    Established Member Two Rings
    Join Date
    Nov 10 2016
    AZ Member #
    385181
    Location
    Melbourne, VIC

    Thanks to whoever pointed out the quadlock to 3.5mm harness. I've ordered one, see how it goes in the next few weeks when it arrives!

    EDIT: Thought I'd clarify, I'm 95% certain that the interference comes to my car via the Aux port in the arm-rest. Even before I had the RSNav unit, I always had a high pitched whine through it. Bypassing that via the headunit itself should solve this problem.
    Last edited by zeusontwowheels; 12-16-2018 at 05:43 PM.

  33. #2113
    Senior Member Four Rings a4android's Avatar
    Join Date
    Jun 08 2015
    AZ Member #
    336498
    Location
    Montreal, QC

    If you have play/pause randomly triggered while using steering wheel buttons in CarPlay, Android Auto, or Google Music, please try update MCU file to the latest one on the wiki(1207).

    CHECK MCU VERSION NUMBER FROM SOFTWARE VERSION INFORMATION FIRST IN YOUR WORKING RSNAV DEVICE.
    DO NOT UPDATE WRONG MCU FILE, OTHERWISE, IT WILL BE HARDBRICKED.
    DO NOT UPDATE IF YOU DON'T HAVE ANY HARDWARE RELATED ISSUE.
    Daniel Kim
    2010 A4 B8 - My first car ever!

  34. #2114
    Senior Member Three Rings
    Join Date
    Oct 10 2016
    AZ Member #
    382830
    Location
    Madrid, Spain

    Quote Originally Posted by a4android View Post
    If you have play/pause randomly triggered while using steering wheel buttons in CarPlay, Android Auto, or Google Music, please try update MCU file to the latest one on the wiki(1207).

    CHECK MCU VERSION NUMBER FROM SOFTWARE VERSION INFORMATION FIRST IN YOUR WORKING RSNAV DEVICE.
    DO NOT UPDATE WRONG MCU FILE, OTHERWISE, IT WILL BE HARDBRICKED.
    DO NOT UPDATE IF YOU DON'T HAVE ANY HARDWARE RELATED ISSUE.
    Updated the 3 files y'day...
    Everything went fine but I've been having issues with the center console control panel not behaving correctly (getting stuck, delayed clicks and non-reactive buttons) and hoped that flashing the MCU would solve these but no luck...

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk

  35. #2115
    Established Member Two Rings
    Join Date
    May 03 2018
    AZ Member #
    418122
    Location
    Freiburg

    Quote Originally Posted by briceportier View Post
    Updated the 3 files y'day...
    Everything went fine but I've been having issues with the center console control panel not behaving correctly (getting stuck, delayed clicks and non-reactive buttons) and hoped that flashing the MCU would solve these but no luck...

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    Have it Sometimes too.... Don't know why ... Littlebit later it works fine... Think its canbus Problem.

    Sent from my Pixel 2 XL using Audizine mobile app

  36. #2116
    Senior Member Four Rings a4android's Avatar
    Join Date
    Jun 08 2015
    AZ Member #
    336498
    Location
    Montreal, QC

    Quote Originally Posted by boere View Post
    Have it Sometimes too.... Don't know why ... Littlebit later it works fine... Think its canbus Problem.

    Sent from my Pixel 2 XL using Audizine mobile app
    So you guys have BNAV or HNAV right?
    It only happens to those and I think I need to rent pre FL cars and check the baudrate settings again...

    나의 SM-G960W 의 Tapatalk에서 보냄
    Daniel Kim
    2010 A4 B8 - My first car ever!

  37. #2117
    Established Member Two Rings
    Join Date
    May 03 2018
    AZ Member #
    418122
    Location
    Freiburg

    Quote Originally Posted by a4android View Post
    So you guys have BNAV or HNAV right?
    It only happens to those and I think I need to rent pre FL cars and check the baudrate settings again...

    나의 SM-G960W 의 Tapatalk에서 보냄
    I have BNAV, right.

    Sent from my Pixel 2 XL using Audizine mobile app

  38. #2118
    Senior Member Three Rings
    Join Date
    Oct 10 2016
    AZ Member #
    382830
    Location
    Madrid, Spain

    Quote Originally Posted by a4android View Post
    So you guys have BNAV or HNAV right?
    It only happens to those and I think I need to rent pre FL cars and check the baudrate settings again...

    나의 SM-G960W 의 Tapatalk에서 보냄
    I'm on 3G+ (8R1035748G)..

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk

  39. #2119
    Senior Member Four Rings a4android's Avatar
    Join Date
    Jun 08 2015
    AZ Member #
    336498
    Location
    Montreal, QC

    Quote Originally Posted by briceportier View Post
    I'm on 3G+ (8R1035748G)..

    Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    Did you replace the control panel as well? Canbus gateway too? I knew you were on BNAV.

    나의 SM-G960W 의 Tapatalk에서 보냄
    Last edited by a4android; 12-17-2018 at 08:07 AM.
    Daniel Kim
    2010 A4 B8 - My first car ever!

  40. #2120
    Active Member One Ring
    Join Date
    Nov 23 2018
    AZ Member #
    431694
    Location
    Metro Atlanta

    Quote Originally Posted by Pauven View Post
    I think I figured out what you meant by ones uploaded on 03.12.18 in the wiki software page. I had to look at the wiki page history to see your individual edit dates, and I see you edited it on Dec 3rd. I think it would be better to reference a value on the web page itself, and not reference an edit date that is hidden from the casual user.

    Anyway, I updated to 11231825, and while it is much better, the temperature still isn't right. The amount of the variance varies based upon the temperature being set, so here are some test points:

    Audi | RSNav
    ---------------
    HI | HI (matches)
    84 | 79 (5 degrees low)
    73 | 70 (3 degrees low)
    64 | 63 (1 degree low)
    62 | LOW (mismatch)
    LOW| 63 (mismatch)

    Also, when I do the seat warmer (0-6), the RSNav shows the current temperature setting (i.e. 70 degrees). Fan speed and vent options look perfect.

    Paul
    AZ Member stevent76 is a friend of mine, and this weekend I got to check out his install. He has the exact same issue described above, where the temperature shown in Fahrenheit doesn't match the car's climate control display, it is off by a few degrees. He has a 2015 B8.5 S4 with the HN+, while I have the 2012 B8 S4 with the HNav.

    Also, I was surprised to see that his engine RPM and vehicle speed (on the Car Info screen) work. Mine doesn't work, and I had assumed that I needed an OBDII reader to get that info. The seatbelt and door open info both work fine on my car, but the speed and RPM are always 0. I have updated to the latest Android System Software for my unit (M8.q5.1.0.1.11231825) and reapplied the latest CAN BUS version (2018-06-03,V201). I had carefully checked for escaped wires during the install, so I don't think that is the issue, but I'm open to any ideas. stevent76 is running the same Android System Software version, but he has the latest CAN BUS V119 since he has HN+, so I'm wondering if this is an issue just with the V201 CAN BUS firmware.

    Quote Originally Posted by stevent76 View Post
    Is it possible to change the home screen widget to MPH?
    If we can get the car speed to work in my car, I have the same request as stevent76. Here in the USA, MPH is standard. We can't seem to find a setting to change this.

    Thanks,
    Paul

Page 53 of 58 FirstFirst ... 3435152535455 ... LastLast


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2019 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.