Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 16 of 16
  1. #1
    Established Member Two Rings Pestilaence's Avatar
    Join Date
    Nov 21 2008
    AZ Member #
    35507
    My Garage
    2004 Audi A4, 2003 Yamaha R6
    Location
    Bloomington, IN

    Sound coming in and out? Bad amp?

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Hey guys, I have a question concerning my B6 A4. I figured I could ask it in here since it has to do with my stereo and or the amp. I have the stock Bose system and it's a 2004, if it matters. I've noticed for a couple weeks now that the sound from my stereo seems to come and go... it doesn't really shut off, the sound just gets really quiet, and then goes back to the normal volume a couple seconds later. Then, it does it again shortly after. The best thing that I could think of is that there is a connection loose, or that the amp is going bad.

    Has anyone had this happen to them, or could you guys tell me what you think might be wrong? Thanks in advance!

  2. #2
    Senior Member Two Rings Kevin7's Avatar
    Join Date
    Feb 05 2009
    AZ Member #
    38343
    My Garage
    F80 M3, E60 M5
    Location
    Irvine, CA

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Happens to me too on occasion; figured it was the DICE unit but maybe not since you mention it on a stock system!

  3. #3
    Established Member Two Rings Pestilaence's Avatar
    Join Date
    Nov 21 2008
    AZ Member #
    35507
    My Garage
    2004 Audi A4, 2003 Yamaha R6
    Location
    Bloomington, IN

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Yeah I have the Bose symphony stock unit. My best guess is it's the amp, but I figured it shouldn't be going bad this soon.

  4. #4
    Established Member Two Rings whodatt's Avatar
    Join Date
    Oct 30 2007
    AZ Member #
    22201
    My Garage
    02 Audi A4
    Location
    Madison, WI

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    I have a similar issue with my stock bose stereo. the front passenger side tweeter cuts in and out at times and/or will crackle, like it has a loose connection or something. Is there just one central amp with the stock stereo or is there an amp for each speaker?
    Sorry if I'm hijacking your thread, just sounds like a similar issue and I don't know much about the configuration of this car's stereo system.

  5. #5
    Established Member Two Rings Pestilaence's Avatar
    Join Date
    Nov 21 2008
    AZ Member #
    35507
    My Garage
    2004 Audi A4, 2003 Yamaha R6
    Location
    Bloomington, IN

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    If your speaker is crackling, then it almost sounds like it's going bad, or is blown. An amp wouldn't cause a speaker to crackle like that...

  6. #6
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Mar 27 2009
    AZ Member #
    40426
    My Garage
    01.5 S4
    Location
    SF Bay Area

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Quote Originally Posted by Pestilaence View Post
    Hey guys, I have a question concerning my B6 A4. I figured I could ask it in here since it has to do with my stereo and or the amp. I have the stock Bose system and it's a 2004, if it matters. I've noticed for a couple weeks now that the sound from my stereo seems to come and go... it doesn't really shut off, the sound just gets really quiet, and then goes back to the normal volume a couple seconds later. Then, it does it again shortly after. The best thing that I could think of is that there is a connection loose, or that the amp is going bad.

    Has anyone had this happen to them, or could you guys tell me what you think might be wrong? Thanks in advance!

    Sounds like a clipping amp to me, or bad voltage from the headunit to the bose amp. Definitely test the amp and/or headunit; you're on the right track here.

    If it were a loose or poor speaker wire connection, you'd have NO sound, not low sound.

  7. #7
    Established Member Two Rings Pestilaence's Avatar
    Join Date
    Nov 21 2008
    AZ Member #
    35507
    My Garage
    2004 Audi A4, 2003 Yamaha R6
    Location
    Bloomington, IN

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Yeah, I figured it wouldn't be the speakers... I'll see if I can find a way to test the amp. :/ Thanks!

  8. #8
    Established Member Two Rings B61.8T's Avatar
    Join Date
    Sep 19 2006
    AZ Member #
    11726
    My Garage
    Silvia, B6 !.8T
    Location
    MD

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Where is the amp located?
    2002 B6 1.8T FWD

    19" August Werks with Perellis, VOTEX Body Kit
    Future Mods: HID Bi-Xenon, BT setup.
    Interior: Gauges, Carbon Fiber, AVIC D2, 10" SUB.

  9. #9
    Veteran Member Three Rings misterjj2u's Avatar
    Join Date
    Apr 26 2008
    AZ Member #
    28110
    My Garage
    2007 A6 Avant
    Location
    Newport Beach

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Amp should be located in the trunk area. I have an avant so for me, it's on the rear right side of the trunk area.

    My car had the same issues, but only on hot days. Not sure why. I went to the dealer and they told me it was b/c of my aftermarket exhaust (what a bunch of crap).

    I think it has to do with the amp overheating but I have yet to figure out the solution. If I cool the cabin temp down w/ A/C and air flow, the noise fluxuations go away.

    Problem is: now my A/C goes in and out. :/

  10. #10
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Feb 25 2009
    AZ Member #
    39178
    Location
    New Jersey

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    I am getting the same issue with the stereo and also the a/c. i checked my a/c freon and its fine. Any solution?

  11. #11
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Feb 25 2009
    AZ Member #
    39178
    Location
    New Jersey

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    i found another thread that will help:

    http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=303025

  12. #12
    Veteran Member Three Rings misterjj2u's Avatar
    Join Date
    Apr 26 2008
    AZ Member #
    28110
    My Garage
    2007 A6 Avant
    Location
    Newport Beach

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Good find. Lame that AoA won't fix the known problem under CPO though.

  13. #13
    Established Member Two Rings Patate's Avatar
    Join Date
    Nov 07 2006
    AZ Member #
    13195
    My Garage
    A4 Avant 1.8TQ USP, Porsche Boster S 987
    Location
    Montreal

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    Same problem for me on my 05 Avant, dealer said its nothing wrong...

    Cant listen to loud music for a long period of time, im pretty sure its the amp as well
    2005 A4 Avant USP
    __________________________________________________ _______________________________________________
    REVO / Milltek exhaust / Milltek HFC / RS4 Sway bar / RS4 Pedals / K&N / KW V2 Coilovers / BBS CK 19" Antracite
    Montreal Audi Club #13

  14. #14
    Active Member Two Rings jbone's Avatar
    Join Date
    Aug 12 2008
    AZ Member #
    31884
    Location
    North Vancouver, BC

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    its the head unit i guarantee it, whenever i was driving the sound would dicipate and then come back. I changed out the head unit and poof never happened again.

  15. #15
    Registered Member One Ring
    Join Date
    Aug 24 2008
    AZ Member #
    32317
    Location
    Parker, CO

    Re: Sound coming in and out? Bad amp?

    My car does this as well, thought it was the head-unit so replaced it. Same thing still happening.

  16. #16
    Established Member Two Rings UncleDave's Avatar
    Join Date
    Jan 21 2010
    AZ Member #
    53719
    My Garage
    2002 S6 Avant
    Location
    NJ

    I have a 02 S6 Avant with RNS-E. Driver side door speaker cuts out completly at random. Whats wierd is if I CRANK the sound up if comes back online. I'll look into the amp area for loose connections first. I have the RS6 exhaust also, might be the culprit as well.(someone posted aftermarket exhaust causing extra heat back there affecting the amp somehow??)

    Sorry to revive an old thread, but if anybody had success fixing the speakers cutting in and out, please advise.

    Thanks

    UD
    Last edited by UncleDave; 07-31-2010 at 02:06 PM.



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2019 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.