PDA

View Full Version : Wideband question



AudiA4_20T
04-04-2006, 06:54 PM
Hey Im running super rich and shooting flames out my exhaust, and I decided if Im getting a BT anyway, might as well get my Wideband and see whats up....

Anyway, I thought the AEM wideband would be a nice choice but theres so much stuff I can get

http://www.boostcontroller.com/index.php?category=141

is that all I need? I have the pod and everything so I just need to make sure thats all I need for the setup... Thanks guys

mike-2ptzero
04-04-2006, 07:05 PM
Yes thats all you need since it includes the 02 sensors.

AudiA4_20T
04-04-2006, 07:17 PM
Hey mike what wideband are u using? or is there something included in the standalone?

mike-2ptzero
04-04-2006, 07:22 PM
Originally posted by AudiA4_18T
Hey mike what wideband are u using? or is there something included in the standalone?


I use the Innovate LM-1 which can be used with most SM's.

AudiA4_20T
04-04-2006, 08:05 PM
o and whats the difference between the single channel and double channel output? And is this plug and play, or do I need to get an 02' Bung welded in to my testpipe?

And lastly, can I just get the sensor and use an Autometer Air/Feul ratio gauge to match mine?

mike-2ptzero
04-04-2006, 10:38 PM
Originally posted by AudiA4_18T
o and whats the difference between the single channel and double channel output? And is this plug and play, or do I need to get an 02' Bung welded in to my testpipe?

And lastly, can I just get the sensor and use an Autometer Air/Feul ratio gauge to match mine?


Which setup are you asking about?

AudiA4_20T
04-05-2006, 03:49 AM
Im asking about the AEM but the thing about just adding a gauge and usign the sensor applies to any of them.... Can I just buy an Innovative or AEM sensor and hook it up to an AFR gauge? And for either one do I need to weld a new 02 bung in?

goody6691
04-05-2006, 08:29 AM
yes, you need to weld in a new bung. i think the duel channel means you can use one for the guage and the other for a standalone.

mike-2ptzero
04-05-2006, 10:27 AM
Originally posted by AudiA4_18T
Im asking about the AEM but the thing about just adding a gauge and usign the sensor applies to any of them.... Can I just buy an Innovative or AEM sensor and hook it up to an AFR gauge? And for either one do I need to weld a new 02 bung in?


The kits already come with a gauge which is made for a wide band. The Autometer gauges are made for narrow band sensors.

With the LM-1 setup from Innovate you can hook up a narrow band gauge to the unit. They also sell the XD-16 (http://www.innovatemotorsports.com/xcart/customer/product.php?productid=16164&cat=252&page=1) wide band kit which includes a very nice digital gauge for $399.99

AudiA4_20T
04-05-2006, 02:28 PM
Hmmm well the AEM way seems the cheapest... The cheapest LM1 is like $350 and then Id have to get the gauge... Anyone recommend anything else than the AEM? I think thats what Im going for unless anyone else has any ideas