PDA

View Full Version : Possible A/C fix!! Yeah!!



Neo1130
03-14-2006, 02:21 PM
I got the wire diagram for the interface between the CC panel and the ECU!! Turns out one of the wires is open! Maybe this is my problem!! Pictures and more to come!!

Neo1130
03-14-2006, 03:12 PM
Well guys, it isn't looking too good... Whenever I unplug the ECU and plug it back in the compressor will kick in 5 seconds after starting the car... Well, 6 seconds after that it will kick back off again... Any ideas? It might be the ECU afterall...

NogaroA4
03-14-2006, 07:29 PM
It could be the pressure sensor in the lines. If there isnt enough freon in the lines or if the sensor is bad it will not allow the compressor to run for long periods of time

Neo1130
03-14-2006, 07:31 PM
Nope, already been bypassed...

NogaroA4
03-14-2006, 07:34 PM
Can you hotwire the ac compressor?

Neo1130
03-14-2006, 07:53 PM
Already done everything... If you have seen my previous posts on this I have swapped relays, head units, jumped the pressure switch, checked a number of fuses... It is the ECM causing it... Whenever the ECM gets reset is when it will kick on then off after 6 seconds... At NO OTHER POINT, will the A/C kick in...

NogaroA4
03-14-2006, 07:59 PM
i guess you could try swapping ecus, i dont know if audis have a load sensor, im not sure if the ecu is sensing to much load on the engine and killing the ac, Did u vag it?

Neo1130
03-14-2006, 08:20 PM
There really isn't much to VAG here, or do you mean VAG what my load is when the A/C is on?

NogaroA4
03-14-2006, 08:54 PM
i mean vag in general, just because it has a whole setup towards the climate control

Neo1130
03-15-2006, 03:43 AM
Oh yeah, I vagged it... I used the onboard OBD for the climate control too...