PDA

View Full Version : lean fault codes



Simon69
01-05-2019, 12:57 AM
replaced my rear 02 sensor and now when I'm at a stoplight the car misfires & idles poorly ranging from 500-800rpms and after a minute itll shoot to 1100-ish rpms out of nowhere. the car reeks, is hesitant, and it's getting shit fuel economy.

I'm getting codes; 17604
16518
17544
17536

I'm narrowing it down to the maf, or first 02 sensor?
this thing is nuthin but headaches

Cybersombosis
01-05-2019, 09:49 AM
Have you changed the coolant temp sensor?

Doug

Simon69
01-05-2019, 10:24 AM
Have you changed the coolant temp sensor?

Doug

yes i have, i just did

Avant Nate
01-06-2019, 08:09 AM
16518 P0134 O2 Sensor Circ.,Bank1-Sensor1 No Activity Detected

17536 P1128 Long Term Fuel Trim mult.,Bank1 System too Lean

17544 P1136 Long Term Fuel Trim Add.Fuel,Bank1 System too Lean

17604 P1196 O2 Sensor Heater Circ.,Bank1-Sensor1 Electrical Malfunctio

I'd say theres an issue with your primary O2 sensor.

Simon69
01-06-2019, 07:17 PM
16518 P0134 O2 Sensor Circ.,Bank1-Sensor1 No Activity Detected

17536 P1128 Long Term Fuel Trim mult.,Bank1 System too Lean

17544 P1136 Long Term Fuel Trim Add.Fuel,Bank1 System too Lean

17604 P1196 O2 Sensor Heater Circ.,Bank1-Sensor1 Electrical Malfunctio

I'd say theres an issue with your primary O2 sensor.

i thought the 02 sensors wouldn't make such a drastic change? the car feels like it is boarderline undriveable

Blazius
01-07-2019, 03:52 AM
if you are getting lean codes, you might wanna check your fuel supply. lean is bad. is your WOT allright, in WOT there is no lambda control

Simon69
01-08-2019, 01:26 PM
if you are getting lean codes, you might wanna check your fuel supply. lean is bad. is your WOT allright, in WOT there is no lambda control

I replaced the fuel filter not to long ago and no signs of fuel pump issues. wot hits boost fine even all the way to redline.