PDA

View Full Version : New injectors = limp mode



Scientist
08-22-2016, 11:25 AM
Some background on the engine. KO-4, Stage 1, HFC, hot coils.

I was having a naggingly consistent CEL which made me replace the CAT. Solve that problem. Right afterwards it was giving me a "System Too Lean" code. Smoked it and no vacuum leaks. Checked for fuel pressure and it held 34 psi constantly. Then I realized maybe if I changed the fuel filter. I did and it appeared it was the original by the amount of shit coming out of that filter. Maybe the injectors were clogged so I bought these.
http://i894.photobucket.com/albums/ac150/clmontes/386cc_zpsyqcwutwa.jpg

https://www.europaparts.com/fuel-injector-06a906031j.html

It worked!!! For a day and a half. As the title implies it went into limp mode. I have two flashed ECUs. The first one I was using was one from member Kompress. BTW, I really like the tune. I figured I might switch ECUs and let it settle. Same result This other ECU was Flashed by Speedtuning. I have not reset the readiness codes although I don't think that should matter. That was going to be my next step but I'm tied at the moment (kinky wife) and it's going to be a while.

Suggestions why it goes on limp mode? I get no more than 6 psi boost. And no, turbo is fine.

MetalMan
08-22-2016, 12:05 PM
If you put in those injectors without your ECU having the proper tune for them, then you should get limp mode. You will be running quite rich with those injectors if your tune thinks the car should have stock injectors.

BTW, you need something better than a Stage 1 tune when you have a K04. Kompressed may be able to work on a tune for you which uses those TT225 fuel injectors and K04.