PDA

View Full Version : so will a b6 navi plus fit in a b5?



k0mpresd
09-17-2005, 05:24 PM
yes [;)]

it still needs to be cleaned up a bit and smooth the edges, the top isnt is bad as it looks in the pic, and i have plans to fill in the gaps but im waiting for it to come in the mail..for now im just glad its in there and actually working..[:D]

http://www.uploadpixels.com/upload/1127002308_uploadpixels.com_f24372bc.jpg

http://www.uploadpixels.com/upload/1127002331_uploadpixels.com_f243729b.jpg

http://www.uploadpixels.com/upload/1127002319_uploadpixels.com_f243728b.jpg

http://www.uploadpixels.com/upload/1127002340_uploadpixels.com_f2437270.jpg

http://www.uploadpixels.com/upload/1127002394_uploadpixels.com_f2437276.jpg

derek2079
09-17-2005, 05:46 PM
you know you really didnt have to do all that work the face plate is accually interchangable and you can pick one up from the dealer as far as i know, not sure if the measurments on the b5 navi plus and b6 navi plus are the same though

k0mpresd
09-17-2005, 05:58 PM
from everything i had read no one ever mentioned an interchangeable face plate...news to me

this is what i went by...from nav-plus.com:


Except for the part number, the Nav Plus in all models are electrically similar. You must get the correct model for your car, as the face plates are different. Getting the incorrect model will mean the angle of the face plate will be wrong, and it won't fit.

derek2079
09-17-2005, 06:14 PM
here is the thing, audi nav and the symphony has a face that comes off to fit into seperate cars even though the radio or the nav is still the same


pop the covr off goto the dealer tell him you need one for a b5

Poopie
09-17-2005, 11:29 PM
as long as it works. good job. Some bondo, sanding, and paint should have it looking shnazzy

k0mpresd
09-17-2005, 11:59 PM
Originally posted by derek2079
here is the thing, audi nav and the symphony has a face that comes off to fit into seperate cars even though the radio or the nav is still the same


pop the covr off goto the dealer tell him you need one for a b5
well..i work for a vw dealer w/ an audi dealer in the same parking lot..i might have to see about that on monday..other than that..i really am glad its in there and working like it should [:D]

it took me soo long to figure out what buttons do what and to program some radio stations..i really need to get an ipod or something..i hate the radio [mad]

derek2079
09-18-2005, 12:54 AM
im jealous, how much did it run you?

k0mpresd
09-18-2005, 07:35 AM
right @ $400 for everything

nav unit, wires, connector, gps antenna, nav cd #9

shreddervai
09-18-2005, 08:22 AM
^^ are you serious?? where man, hook me up!

pierce
09-18-2005, 08:28 AM
Yea, no shit. How the hell did you land those prices?

k0mpresd
09-18-2005, 08:49 AM
i got the navi on ebay germany for 275 euro shipped from the netherlands

cheapest gps antenna i could find, $15/shipped

wires/connector i got from work..$15-20

and the nav cd was about $37 w/ shipping

so maybe a little over $400 but not much

it was a fairly easy install..i didnt switch/hook up all the wires youre supposed to...like the tele wires since i dont have a tele in the car and theres also a reverse signal wire that i didnt run..not 100% sure what its for but i think some cars had an ultrasound sensor in the rear bumper for making backing up easier

if youre really interested in hooking one up in your car then take a look @ http://www.nav-plus.com/instructions/

more pics:

http://www.uploadpixels.com/upload/1127059863_uploadpixels.com_e24113e8.jpg

http://www.uploadpixels.com/upload/1127059873_uploadpixels.com_e241148e.jpg

http://www.uploadpixels.com/upload/1127059884_uploadpixels.com_e2411378.jpg

http://www.uploadpixels.com/upload/1127059893_uploadpixels.com_e2411443.jpg

pierce
09-18-2005, 02:40 PM
So, since you got it off German Ebay is it still NA compatible?

k0mpresd
09-18-2005, 05:58 PM
like is it plug and play?

no...but none of them are..there is a connector/wires that has to be added and it has to be coded to car w/ a vagcom

it can be changed to english instead of german or dutch or whatever but everything else is the same

only thing is that for the US map cds to work a modified map disc has to be inserted and then all cds will work..im still working on that one [rolleyes]