PDA

View Full Version : need some wiring help



qo0v
02-13-2014, 07:23 PM
I'm in the process of putting in a new clutch, decided to pull the engine to do it, All went well so far except I have two connectors that I cannot seem to find where they plug in and it's driving me insane. Not sure if it's stupidity from spending hours working today or what, but the car is a 2001 1.8T manual.

The first one is down right above the bell housing, the wire doesn't seem too long so I figure it must plug in down there, but I can't find where.

http://s27.postimg.org/8e3ootqf7/20140213_215325.jpg (http://postimage.org/)
print screen windows 7 (http://postimage.org/app.php)

and here's a picture zoomed out a bit to get an idea, my pen is pointing to it.

http://s16.postimg.org/5o5pr2rfp/20140213_215417.jpg (http://postimage.org/)
images (http://postimage.org/)


The other connector I need some help with is a long wire that is tied into the main engine harness but it could reach as far front as the bumper if it wanted to. The color or the wires in the picture might be hard to pick up, but there's... 1) Black with a red stripe, 2) caramel color?, 3) red with a white stripe. here's a picture

http://s27.postimg.org/5b7jz70ub/20140213_214607.jpg (http://postimage.org/)
print screen (http://postimage.org/app.php)


Thanks in advance

redline380
02-13-2014, 07:26 PM
I think the first picture is the oil pressure sensor

00passat
02-13-2014, 07:29 PM
First one is oil pressure and second is oil level sensor on bottom of oil pan.

redline380
02-13-2014, 07:40 PM
First one is oil pressure

I said it first!! [:p]

qo0v
02-14-2014, 10:23 AM
Thank you guys

Mad Cow
02-14-2014, 11:03 AM
I think the first one's for the starter trigger, it looks bigger than the oil pressure switch connector. If it's for the starter it'll plug into the mini-harness that runs between the alternator and starter. I've been staring at an AWM harness for the past 2 weeks and I feel like I could draw the whole thing from memory at this point.

qo0v
02-14-2014, 12:01 PM
Wow good call on the starter, completely forgot about that.

Now I had these plugged in already, but figured I'd ask to make sure.

http://s30.postimg.org/pbzckfns1/20140214_144907.jpg (http://postimage.org/)
how to take screenshots (http://postimage.org/app.php)

the green is for the throttle body?
brown for n249?
black for that other valve?

or is that wrong

redline380
02-14-2014, 12:08 PM
I am not positive about those plugs, but I can tell you that you need to make sure you get the right one on between one of the under manifold solenoids and the internal air intake sensor. they reach each other and the plugs are the same.

walky_talky20
04-02-2014, 01:58 PM
I am not positive

Har, har, har. Wiring jokes. You funny guy.

Green = N112 Secondary Air Injection Solenoid Valve
Brown = N249 Turbocharger Recirculation Solenoid Valve
Black = G42 Intake Air Temperature sensor