PDA

View Full Version : 01 hvac control, fogs, and radio major wiring issue



dedo21
10-24-2011, 07:54 PM
hi i have a 2001 a4 2.8q no heated seat with climate control. so my climate won't turn on not even the little light on the bottom to tell me its off. just won't work. I'm a flat rate tech at a ford dealership yes i know gay but what ever. and i can't figure this out with out ripping the whole dash out. but also fog lights front or rear don't work also radio don't turn on or shut off by its self my guess is bad ground but idk

walky_talky20
10-24-2011, 08:07 PM
How about wipers and turn signals? Low beam headlamps?

Don't worry guy, we'll figure this out. No ripping of the dash will be necessary. I got your back.

terryalice
10-25-2011, 01:14 AM
how to repair the wipers turned out

walky_talky20
10-25-2011, 06:01 AM
how to repair the wipers turned out

??

Sorry, I do not follow.

dedo21
10-25-2011, 07:01 AM
ya everything else works other then fogs front and rear heater control and radio doesnt turn on or shut off by the key cycle thanks so much to every one that can help i just bought the third control head thinking it was that and now its starting to get cold up here in maine. also maybe a little tip also what happens is if i unplug one plug on the bag of the control head high defrost comes on

walky_talky20
10-25-2011, 08:02 AM
How about hazard flashers? How about the wiper's intermittent speed operation? Please report.

Please check fuse #5 (10Amp) and fuse #36 (15Amp) in the driver's side of the dashboard with the key ON. Not a visual check, I want you to check it with a test light on both sides of the fuse. Please report the results.

revbjeff
10-25-2011, 08:34 AM
Factory stereo?

dedo21
10-25-2011, 09:56 AM
yes they all work havent had a chance to check the fuses yet tho. i have a bunch of gravy to get done haha. and yes factory radio


How about hazard flashers? How about the wiper's intermittent speed operation? Please report.

Please check fuse #5 (10Amp) and fuse #36 (15Amp) in the driver's side of the dashboard with the key ON. Not a visual check, I want you to check it with a test light on both sides of the fuse. Please report the results.

dedo21
10-25-2011, 11:49 AM
it was fuse # 5 blown and it works :) so haap i have heat now thank u so much walky talky20

walky_talky20
10-25-2011, 12:11 PM
You are welcome. There is probably a reason it was blown, but hopefully it was something random and will not reoccur. Here's to hoping.

Glad I could help.