PDA

View Full Version : Will a b6 turbo fit the b5?



1.8beasT
11-29-2010, 06:36 AM
Will the turbo off an 04 1.8t fit my 98 with no major modifications? My turbo housing cracked and I got a really good deal on this one. Thanks.

Seerlah
11-29-2010, 06:47 AM
Yes. The turbo compressor blade is different, though. As far as I know, it won't make a significant difference as far as drivability goes. The 01 A4 actually uses the same turbo used in the B6 (k03s), while the other B5 chasis vehicles use the regular k03.

SykoraA4
11-29-2010, 06:53 AM
I was under the impression the 2000's (atw) engines also used the ko3s too, but i could be wrong.

Seerlah
11-29-2010, 08:03 AM
It might. I am not sure on that.

BlackLock_A4
11-29-2010, 09:53 AM
Sorry for more debate on this thread haha. But I am 80% sure that only the 01 has K03s. And I am also 80% sure that the B6 version is even slightly better than the 01 K03s.

somebody5788
11-29-2010, 10:06 AM
The 01 has the k03s and you can see it on the back of the car signified with a red T I believe.

Seerlah
11-29-2010, 10:17 AM
Sorry for more debate on this thread haha. But I am 80% sure that only the 01 has K03s. And I am also 80% sure that the B6 version is even slightly better than the 01 K03s.

Are they not the same? The AWM uses a couple items as the B6 does. I am currently running a primary 02 sensor from a B6 (had to dremel off a peice of the connector to make it fit, but that is the only difference) and we use the same MAF.