PDA

View Full Version : Neuspeed 1-bar chip



indichito
03-04-2005, 06:31 AM
i'm thinking of getting the neuspeed chip for my 98 tip. anyone have any good or bad experience? do i need to upgrade my fpr?

A4Andrew
03-04-2005, 09:15 AM
I had it on my 98.5 manual. I liked it, great value. Little bit less power than the APR and Giac, but still good. I would look into a tip chip too if I were you.

heartlesskiller
03-04-2005, 09:55 AM
I have the 1.0 bar in my 99.5 tip.

great value, www.greedspeed.com has them for like $180.
thats where I got mine and its about the cheapest you'll find, I did my research.. Anthony over there is a cool guy and the turn around was really fast.

and I'm getting the tip chip next week. "super bike shifting" according to APR. shweet!

FYI: definetly order atleast a 710N bypass valve the same time you order your chip. you'll also need new copper plugs too.

1. I stuck my ecu in w/ my new chip and started it up. it started and idled really hard.
2. I put copper plugs in. started right up and idled and ran SMOOOTH.
3. I put the 710N BV in and it was a tiny bit faster. turbo "spool" was a tiny bit louder too.

maxh2o
03-04-2005, 11:08 AM
Tip chip is good yo!

MKGIY
03-04-2005, 11:53 AM
F the Neuspeed chip get GIAC or APR. You will prolly upgrade to one later on, might as well get it now.

Mike

indichito
03-07-2005, 09:22 PM
thanks guys for your feedback. what are the advantages of the more expensive chips like APR?

white fish
03-08-2005, 07:01 AM
I may sell my neuspeed 1bar and ECU
when I bought it on Ebay the guy didnt tell me it was for an Auto tranny (I have 5spd)
I love it but I have a Cel because the ECU is looking for the Auto tranny

pm me if you interested

indichito
03-08-2005, 10:54 AM
pm sent

BoostinA4
03-08-2005, 01:07 PM
Originally posted by heartlesskiller




1. I stuck my ecu in w/ my new chip and started it up. it started and idled really hard.


your suppose to let the ecu adapt, by putting the key in the ignition to the on posistion and let it sit for 5-10 mins....maybe thats why it started so roughly

awl18
03-08-2005, 02:04 PM
Originally posted by white fish
I may sell my neuspeed 1bar and ECU
when I bought it on Ebay the guy didnt tell me it was for an Auto tranny (I have 5spd)
I love it but I have a Cel because the ECU is looking for the Auto tranny

pm me if you interested

If you have a VAG-com, you should be able to recode the ECU for a manual (and vice versa). At least, that's what I was able to do for the Neuspeed-chipped ECU I have.

white fish
03-08-2005, 05:50 PM
I thought the same thing when I bought it
but aparently you cannot do that on the "N" ECU
I have a Vag-com, I can change everything but auto to manual

awl18
03-08-2005, 07:53 PM
Originally posted by white fish
I thought the same thing when I bought it
but aparently you cannot do that on the "N" ECU
I have a Vag-com, I can change everything but auto to manual

Didn't know that. I was under the impression that it worked for all ECUs.

white fish
03-09-2005, 06:26 PM
yea it sucks