PDA

View Full Version : Voice Control Button



jdaudi
10-26-2010, 05:09 PM
I have a 05C6, and I have a voice control button on my steering wheel, but when I click it, it says "Button Inactive". What does that mean? I have version 10 MMI. Audi said its about 500 to upgrade. Can this be done by myself?

Kevin1
10-26-2010, 05:34 PM
All 2005s came with the voice button even if the voice option was not purchased. It sounds like the original owner was a cheap bastard and did not order the voice recognition module. The voice recognition module can be installed after the fact. I have even heard of some people being able to activiate partial voice recognition, without the name tags, with a vagcom.

jdaudi
10-26-2010, 06:35 PM
That's possible? that would be cool. I just would really like to upgrade my computer myself. Any way to do it cheaper than the dealer?

Kevin1
10-26-2010, 06:42 PM
That's possible? that would be cool. I just would really like to upgrade my computer myself. Any way to do it cheaper than the dealer?

The voice module and the MMI software are two different things. You can update the MMI software but it will not get you voice recognition.

jdaudi
10-26-2010, 06:56 PM
Have you updates your software by yourself? Someone told me that the car has to have constant voltage or something? I dont feel like forking out 500 haha

Kevin1
10-27-2010, 04:33 AM
I have had the dealer update the MMI software. It is very easy to fry electronics and I did not want to take the chance.

jdaudi
10-27-2010, 06:40 PM
My friend used a vag com tonight and put the value to turn voice control on, but it still says inactive. Bummer

jdaudi
01-11-2012, 06:52 AM
Has anyone successfully got this activated without the module?

ccole4
02-14-2012, 07:34 AM
If you mmi software is an earlier version you will have to update before limited voice control will work. Update to 3360 and button will work as long as it has been turned on with vagcom

jdaudi
02-14-2012, 07:35 AM
If you mmi software is an earlier version you will have to update before limited voice control will work. Update to 3360 and button will work as long as it has been turned on with vagcom

Alright thanks man I will try it!

jmallred
02-15-2012, 10:01 AM
Can someone please post the stuff you need to change with vagcom for the partial voice stuff to work. And also wat commands do u get by doing this?

JPJ2007
02-15-2012, 08:20 PM
It's already been said. you have to have the module etc..... It's not something mmi will change, or vag com. you need the module and equipment...

jdaudi
02-20-2012, 01:49 PM
They said it can be enabled partially