PDA

View Full Version : mm5251 component speaker series issue



Kronic Budz
10-06-2009, 11:28 PM
i have the newest 5.25" mm series component speakers and are my front speakers in my audi a4. Ill leave a picture of how they were installed and the amp i am using to power them.

I have been having this issue but it has been brought to my attention as more time went on since they have been installed. They are currently hooked up to a 4 channel elemental designs amplifier that is is providing plenty of power to them and decent power to my 10" sub woofer. Providing aroun90 watt each @ 3 ohms.

For some reason, they sound extremely high pitched caused by the tweeter. The mid is much lower then the tweeter but even if u stick your head down in between the speakers you hear the tweeter a lot. even with my treble way down on -8 and the mid @ 0, bass is also @ -8 since i have the sub and all.

The music sounds to high pitched and rock sounds ear piercing when the guitar comes in. I will provide a link for my amp but do the speakers maybe have to be rewired to send more power to mid and less to tweeter? Is it possible the installer set the crossover on the wrong setting? Advice would be great thanks guys!

http://www.edesignaudio.com/product_info.php?cPath=1_22&products_id=46

http://img197.imageshack.us/img197/6116/img0236u.jpg (http://img197.imageshack.us/i/img0236u.jpg/)

LERecords
10-12-2009, 03:15 PM
check your x-over... you may need to get out the directions to just double check that it was setup the correct way.. if you have a db level to them, check that to.. good luck