PDA

View Full Version : Enfig cable questions for DNX7140



LondonRS4
07-22-2009, 03:22 PM
Hi Folks,

recently acquired a 2007 RS4 and though the engine is music to my ears, I've decided I hate the RNS-E and Bose. Garmin has spoiled me, as has the NAD/Bryston/Monitor Audio system I have at home.

My wife got me a DNX7140 for my 45th birthday. But of course I had to get the cables, which Enfig was great about shipping. 1 day to Canada. Wow.

BUT, the instructions on those cables suck. So I need some help.

With respect to this picture http://enfigcarstereo.com/shopsite_sc/store/html/CONNECTS2_CTSAD002.htmlwhere the heck do the blue, green, grey and white leads with bullet connectors go ?

And with respect to this picture http://enfigcarstereo.com/shopsite_sc/store/html/CONNECTS2_CTKENWOODLEAD.html where the heck does the brown line with a bullet connector go and where does the DIN connector go ?

Thanks in advance. The Alpine H650, the two PDX 4.100s are all in the right quarter panel space, the 2 sets of Polk dB6501 components are in the doors already and the JL 10W3v3 is in a custom enclosre where the sat/cubbyhole used to be in the left rear quarter panel.. Just need to figure of the HU wiring !

CKYmike
07-22-2009, 04:18 PM
Blue goes to the system remote wire (blue/white)
Grey goes to the reverse input wire (I believe purple/white)
White goes to the Parking brake input wire (i believe light green)

The brown wire off the connector goes to the blue/yellow steering wheel control wire off the Kenwood and the other end connects to the connnects2 box.

LondonRS4
07-22-2009, 04:38 PM
Thanks. Slowly figured it out using my Bentley manual. Good to have that info in a public forum anyway. What about the DIN connector that goes to the Connects2 box ? N/C as they say ?

CKYmike
07-22-2009, 10:56 PM
That connector is for another type of Kenwood steering wheel connection I believe. No need for it.

LondonRS4
07-24-2009, 08:05 PM
OK. Last one on the CTSAD002 interface. There is a green wire that ends in a bullet connector as well. Connects somewhere ?

Trying to pare down to only what I need. Pulled all the speaker wire pins from the Connects2 quadlock that plugs into the loom plug that went into the RNS-E. They run to a plug with 2 modules of 8. As best I can tell that plug with 2 modules of 8 goes nowhere, but the 2nd part of that plug has black, yellow red and orange wires. Red and orange normally ignition and illumination if I read the Connects2 info on the web right. What's with that ? Do I connect these to wires on the Kenwood (there is an illumination lead) or is that taken care of elsewhere ? I know the Kenwood does have a night mode, so maybe it doesn't matter on the illumination ?

Thanks