PDA

View Full Version : horrible mileage?



crono35
09-23-2008, 09:45 AM
Alright, so after finally fixing everything (except for the ABS), I run through my first tank of gas and get 17 MPG, probably 60% local and 40% freeway. Does anyone know if this is anywhere near normal? It's a K04 PC-16 setup and I hardly ever push it past 10 PSI.

Some other details:

- car has rebuilt head
- first (full) tank of gas since it's been sitting for about 6 months
- FPR set to 2.8 bar
- idles perfect, pulls perfect
- I get a bit of backfire every once in a long while (straight through exhaust)
- has heavy 19" wheels, which i'm sure doesn't help

I remember getting about 22-23 mpg mixed with the exact same setup before the car hydrolocked and sat for half a year. Would clogged injectors cause bad mileage? Common sense dictates that if I'm spending more gas than I should, they can't be clogged...

bradisonn
09-23-2008, 01:19 PM
Check the O2 Sensors?

andyrew
09-23-2008, 04:38 PM
Yes clogged injectors will cause bad gas mileage.

You could just be running a little rich though.

kastro
09-23-2008, 04:47 PM
if the car sat for that long.. i'd be replacing sparkplugs/coilpacks/air filterse/oil change. then report back...ussually its an air filter.

crono35
09-23-2008, 05:30 PM
plugs and oil are new, air filter is a pretty beat up K&N... I'll try refreshing that first.

Thanks!

sakimano
10-02-2008, 12:20 PM
try one of these...

http://www.motorauthority.com/audis-a4-tdi-concept-e-officially-unveiled.html