PDA

View Full Version : A/C problems...



a4drhore
06-05-2008, 10:25 AM
I went to get my AC recharged today but when i got there, the guy said there was pressure in the lines, but the AC condensor? wasn't turning on. He said he knew this becuse the magnetic ring wasn't turning...

what are some thing i should check?

when i turn AC on from inside the car, the idle jumps up, so i think that rules out the switch from inside the car...

im also not sure which fuse is for the AC system or where the relays are located.

TIA for help.

Ewok_Fetus
06-05-2008, 12:36 PM
Start by checking for voltage at the compressor (not condensor.) There is a thick wire that goes to it... Follow that back to the cover over the power steering resivoir... Remove the cover and there should be a few wires under it... Should be a green wire with a yellow stripe IIRC... Unhook that wire and check for voltage with the A/C "on" or "off." If no voltage, there is a relay to check that came in pre 99.5's I think that goes bad... Do a search for my name and A/C... Should be fairly recent...

Ewok_Fetus
06-05-2008, 12:44 PM
http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=125494&highlight=relay

Here ya go... Could be a number of things...

a4drhore
06-05-2008, 12:48 PM
thanks alot! i'm going to try doing some of the things you mentioned tomorrow. but right now i have to go to my Highschool graduation. class of 2008 :)

Ewok_Fetus
06-05-2008, 12:54 PM
Congrats! Don't get too wasted if you go party tonight! Don't do anything stupid either that will hurt you later on...

a4drhore
06-05-2008, 01:14 PM
nope no parties. saturday :thumbup:

akielb
06-06-2008, 09:25 AM
Sounds the same as mine - having my hi/low pressure switch changed out today while its at the garage.

a4drhore
06-06-2008, 09:53 AM
let me know whats up with that once its changed.

akielb
06-06-2008, 03:18 PM
shop ended up ordering the wrong one and audi would have to order it in for $180

Ordered it for $49.98 from autohausaz.com (http://www.autohausaz.com/search/product.aspx?sid=40fiqbimfmoereyxfo2b3fnb&makeid=800002@Audi&modelid=1313453@A4%20QUATTRO%20TURBO%20&year=1998&cid=24@AC%20%26%20Heat%20-%20Climate%20Control&gid=4496@AC%20High/Low%20Switch)

Will keep you updated

akielb
06-16-2008, 04:34 PM
Good news bad news

good news - got the part in the mail today and installed it

bad news - didn't fix the problem

going to make an appointment again in the near future.