PDA

View Full Version : (update with fault codes) wierd boost issue + possible issue with forge 004



TeeterTawter
03-02-2008, 10:52 PM
Hello
Car is a 2000 1.8Tqm with apr 91
boost issue
my boost when cold boost fine up to 15psi, when warmed up it boosts to 5 psi and slowly up to 10psi and thats it, sometimes it doesnt boost at all.
I have boost leak tested it and found no leaks, tried a different N75 valve and didnt change anything, replaced my R1 DV with a stock and no change. this problem has been goin on for quit awhile around 3 months. I am a out of ideas.

Forge 004 problem
I installed the 004 this evening and everything was fine for the first 15-20 mins, then the CEL came on. then on the way home from the GFs the EPC came on and it wouldnt even rev,good thing i was taken a right onto a small street. could have been a right on a busy instersection and smack, the EPC is like a death trap lol. I like the sound of the 004 bov but it seems to be causing a few issues, any way to fix this or should i just put the R1 back in?
Thank you
Sean

Mawhitey
03-03-2008, 04:07 AM
The Audi system doesnt like blow off valves, its desinged for recirc ones, so probably plat safe and put the other one back in

AudiRacerS4
03-03-2008, 05:56 AM
doesnt sound like the BOV is the problem because if it was you wouldnt make any boost

Pat@Forge
03-03-2008, 07:17 AM
Unfortunately I don't really have any input on the main issue that you have except to do a boost leak test but I saw on another forum that you've already performed one.

The CEL and what not might be a result of whatever issue you have interfering with the operation of the 004. It isn't really possible to say that the valve is functioning correctly if there is some major boost related problem.

dualaudi
03-03-2008, 08:09 AM
doesnt sound like the BOV is the problem because if it was you wouldnt make any boost

x2

I've had my 004 for over a year now, on my k04 and now my gtrs. Unfortunately I don't have a 2001 dbw like, but I would think that the concept is still the same.

TeeterTawter
03-03-2008, 01:11 PM
Engine fault codes



17535-fuel Trim; Bank 1 (mult): System too rich

p1127-35-00 - -



17743- Engine Torque Monitor 2: Control Limit Exceeded

p1335 - 35-00 - - - Intermittent