PDA

View Full Version : Logging requested boost.



Poopie
11-25-2006, 09:05 PM
I'm trying to find out whether or not I have a boost leak or an 02 sensor problem. It could be a boost leak causing me to run rich, or just an o2 sensor gone bad. I have a nDBW so I can't log the boost. What else can I be doing? I'm only peaking 16-17 psi on pc-16. I used to be able to spike higher but now it seems like its only climbing to the peak. Can that be related to running rich? I only got 200 miles for a full tank under normal driving and a few runs logging. I usually get 260-280

b00st
11-25-2006, 09:07 PM
i only hit 15-16psi right now......cuz it be cold outside.

Poopie
11-25-2006, 09:11 PM
seems like i'm not making the same power. It must be the o2 sensor then. I adjusting the fuel pressure from 35 psi to 45 psi and the o2 voltages seems to be the same no matter what. I forgot what the o2 sensor log was with the car off though. I didn't save it. What should it read? I'll check tomarrow

mike-2ptzero
11-26-2006, 08:14 AM
What logs do you have? Have you logged 003/031/020 together? If it is much colder now where you are then you might be running a spark plug that is cold causing you to run rich and boost levels are also effect by the cold but still moving the same amount of air. The colder air will cause the maf readings to be higher which means your going to be using more fuel. What spark plugs are you running now and are the same ones you run in the summer?

Poopie
11-26-2006, 07:46 PM
i ran the bkr 7es in the summer and switched to the 6es gapped to .28. I have logged 003 and 031 but not with 020. I might run out and do a quick log now while I go get gas so I don't have to tomarrow.