PDA

View Full Version : codes, codes, oh wait, more codes



TQMB5
11-14-2006, 05:48 PM
alrgiht guy basically my car is runnig like shit right now. im kinda sick of it.

things i know are wrong that i have yet to get to.

-both front wheel bearings,bought new ones have yet to
install
-abs module is being difficult
-turbo boost is off, that is what i am mainly concerned about, want to know if any of these codes code show me where to look for my turbo problems.

i explained the problem before, in 3rd for example if i am at 3k rp,s i punch it, spikes to 14-15psi and holds at 10, then slowly builds with boost, but still only to like 15psi.

if anyone has any insight on any of these codes please chime in. thanks
also i just replaced my FPR and there is really no way to screw that up is there? should i have disconnected my battery and did a TBA?


Chassis Type: 8D - Audi A4 B5
Scan: 01 02 03 08 15 16 17 25 35 37 45 55 56 57 67 75 76 77

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine
Part No: 4B0 906 018 P
Component: 1.8L R4/5VT G 0006
Coding: 07201
Shop #: WSC 06335

3 Faults Found:
18014 - Rough Road/Engine Torque Signal from ABS: Electrical Malfunction
P1606 - 35-10 - - - Intermittent
16806 - Main Catalyst; Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0422 - 35-00 - -
16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected
P0411 - 35-00 - -
Readiness: 0000 1000

-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes
Part No: 8E0 614 111 A
Component: ABS/EDS 5.3 QUATTRO D10

1 Fault Found:
01203 - Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster
03-10 - No Signal - Intermittent



-------------------------------------------------------------------------------
Address 17: Instruments
Part No: 8D0 920 980 C
Component: B5-KOMBIINSTR. VDO D09
Coding: 02244
Shop #: WSC 00000

1 Fault Found:
00771 - Fuel Level Sensor (G)
30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent



****in audi's

Ertman
11-14-2006, 07:07 PM
ABS code - module going bad, probably beeping at you. Best bet is to remove and send it to Modulemasters for a rebuild. About $1000 cheaper than the dealer.

Ertman
11-14-2006, 07:17 PM
16806 - Main Catalyst; Bank 1: Efficiency Below Threshold

Running a test pipe?? Need nonfoulers on the "post cat" O2 sensor.

16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected

Check your vacuum lines, that is where your problem is.

Neo1130
11-14-2006, 07:19 PM
You need a new MAF... You will get SAI codes and fluctuating boost with a bad MAF... Take your VAG and do some logs to check the MAF... As for all the other stuff, just clear them... Audi's like to throw a ton of random codes for no reason...

TQMB5
11-14-2006, 08:43 PM
yea i did clear these tis is the second batch that the car sent back to me. Testpipe is not installed yet so that is not the problem. bad MAF could be the culprit, i still think i have a boost leak somewere and i do have some extra line so i might just replace all of the vac lines ands see if that helps. i have gone from being at 25mg at idle to 20, so my guess is a smaill boost leak somewhere. thanks guys i will try to get this figured out.

Neo1130
11-15-2006, 04:42 AM
Yeah, you could also have a small boost leak...

Gallep
12-08-2006, 12:26 PM
Originally posted by Ertman
16806 - Main Catalyst; Bank 1: Efficiency Below Threshold

Running a test pipe?? Need nonfoulers on the "post cat" O2 sensor.

16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected

Check your vacuum lines, that is where your problem is.

For your SAI fault, did you ever find our what was causeing it?