Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Active Member Two Rings fame346's Avatar
    Join Date
    Jun 10 2016
    AZ Member #
    374517
    Location
    NH

    Acceleration slipping

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Hey guys so today on my way back from school I noticed I had an abs light come on and I thought nothing of it. About 5 minutes later I'm doing full throttle in 4th and around 3 to 4 thousand rpm it just spiked like the clutch wasn't catching. My speed was the same and I let off and tried again and it didn't happen. This problem happened for the next hour of the rpm raising when I wot. I'm not saying it's the clutch cause it has something to clearly do with the transmission. Any one have any ideas what's happening and or dealt with this issue?

  2. #2
    Veteran Member Four Rings
    Join Date
    Sep 24 2010
    AZ Member #
    64817
    Location
    Costa Mesa, SoCal

    Sounds like clutch slipping...
    2001.5 A4 1.8TQM: FrankenTurbo, Motoza E85/91, 750cc, 3" MAF, 3bar MAP, 3" HFC, custom 2.5" exhaust, TR18T FMIC, DW200 pump, I.E. con rods, Eibach Pro-Street coilovers, 034 RSB, A8/TT front & S4 rear brakes, SS brake lines, JHM SS/linkage, ECS RA4 + B7 RS4 clutch, 4:1 center diff, 034 street mounts, E-fan, catch can, Apikol diff mount, Stern diff bushings, Nexus 7 HU, custom sound system, bixenon, sport cloths.

    2004 A4 1.8TQM USP: DSMIC, S4 mirrors, RNSE, ECS shifter

    Past: 1998.5 A4 1.8TM

  3. #3
    Active Member Two Rings fame346's Avatar
    Join Date
    Jun 10 2016
    AZ Member #
    374517
    Location
    NH

    I got an new oem clutch done at 98k and I'm at 111k so I don't think it can be that but it kinda seems like that's the only logical explanation. Could there be anything else causing this?

  4. #4
    Established Member Two Rings dalazybastard's Avatar
    Join Date
    Apr 08 2016
    AZ Member #
    371523
    My Garage
    '01 A4 1.8tqm '01 A4 2.8qm
    Location
    Orange County, CA

    Contaminated clutch from leaking rear main or input shaft seal.

    Take a look where the engine meets the trans and you should see oil.

    If that's the case there's your answer.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    '01 A4 1.8tqm (Pseudo-Daily) Light Silver Metallic

    stg 1 APR 91 -Stock 100k Original Slipping Clutch - BBS RC326 w/ PS A/S3+

    '01 A4 2.8qm (Daily) Brilliant Black

    17" Celebrations w/ PS A/S3+

    '05 Passat 1.8t 4mo. Wagon ***sold to parentals

  5. #5
    Veteran Member Four Rings
    Join Date
    Sep 24 2010
    AZ Member #
    64817
    Location
    Costa Mesa, SoCal

    Agreed ^^
    Noticing any oil loss or oil puddles on the ground? Good news if it's oil, it'll burn off and discontinue after the leak is fixed.
    2001.5 A4 1.8TQM: FrankenTurbo, Motoza E85/91, 750cc, 3" MAF, 3bar MAP, 3" HFC, custom 2.5" exhaust, TR18T FMIC, DW200 pump, I.E. con rods, Eibach Pro-Street coilovers, 034 RSB, A8/TT front & S4 rear brakes, SS brake lines, JHM SS/linkage, ECS RA4 + B7 RS4 clutch, 4:1 center diff, 034 street mounts, E-fan, catch can, Apikol diff mount, Stern diff bushings, Nexus 7 HU, custom sound system, bixenon, sport cloths.

    2004 A4 1.8TQM USP: DSMIC, S4 mirrors, RNSE, ECS shifter

    Past: 1998.5 A4 1.8TM

  6. #6
    Active Member Two Rings fame346's Avatar
    Join Date
    Jun 10 2016
    AZ Member #
    374517
    Location
    NH

    I haven't noticed anything regarding oil spots under my car. Never had any oil issues on this car. I'll double check today and get my car on a ramp to see if there is any oil coming from the shaft seal. Thanks guys!

  7. #7
    Veteran Member Four Rings
    Join Date
    Oct 10 2013
    AZ Member #
    124715
    My Garage
    98 Civic CX Hatch, 2012 CBR250R
    Location
    State College PA
    Items for Sale

    Did you do a proper clutch break in?

  8. #8
    Active Member Two Rings fame346's Avatar
    Join Date
    Jun 10 2016
    AZ Member #
    374517
    Location
    NH

    Sorry for the late reply guys but I checked the input shaft seal and it was dry luckily. And in about a course of a week it has completely stopped so maybe you're right in the sense the oil burned off? Regardless I'm glad this problem went away so quickly. Thanks guys
    Give me free parts

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2017 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.