Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 41 to 68 of 68
  1. #41
    Established Member Three Rings Ford Prefect's Avatar
    Join Date
    Jan 20 2017
    AZ Member #
    391171
    My Garage
    2011 Silver S4, Mercedes Benz R350 ('07 & '11), Suzuki SV1000
    Location
    New Hampshire

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Quote Originally Posted by ModItNow View Post
    With my experience to get full power I would have to reset my ECU. Also you should check what setting it's on, with the stage 2 I believe it should be set to 5-1 and when the pulley is on 6-1 for 93 octane


    Sent from my iPhone using Audizine
    How do you reset, I'm not seeing anything obvious. Thanks In advance.


    Sent from my iPhone using Audizine

  2. #42
    Senior Member Three Rings ModItNow's Avatar
    Join Date
    Mar 05 2015
    AZ Member #
    318779
    Location
    Napa, Ca

    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    How do you reset, I'm not seeing anything obvious. Thanks In advance.


    Sent from my iPhone using Audizine
    If you have a OBD2 dongle with carista app or similar to reset or else unplug your battery for at least 2 hours and youíll be good.


    Sent from my iPhone using Audizine

  3. #43
    Established Member Three Rings Ford Prefect's Avatar
    Join Date
    Jan 20 2017
    AZ Member #
    391171
    My Garage
    2011 Silver S4, Mercedes Benz R350 ('07 & '11), Suzuki SV1000
    Location
    New Hampshire

    Quote Originally Posted by ModItNow View Post
    If you have a OBD2 dongle with carista app or similar to reset or else unplug your battery for at least 2 hours and youíll be good.


    Sent from my iPhone using Audizine
    I didn't see anything under VCDS. I'll unplug the battery tonight but I have noticed an immediate difference just installing it.


    Sent from my iPad using Audizine

  4. #44
    Senior Member Three Rings ModItNow's Avatar
    Join Date
    Mar 05 2015
    AZ Member #
    318779
    Location
    Napa, Ca

    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    I didn't see anything under VCDS. I'll unplug the battery tonight but I have noticed an immediate difference just installing it.


    Sent from my iPad using Audizine
    I donít have VCDS but that would be the best way to reset the ecu if you know how.


    Sent from my iPhone using Audizine

  5. #45
    Active Member One Ring
    Join Date
    Oct 29 2017
    AZ Member #
    409087
    Location
    Long Island, NY

    Question regarding chipwerke. On my local Craigslist someone is selling their chip but when I asked more info (stage 1 or 2, DSG or manual ) they answered by saying that the chips are universal. I know it really doesnít matter whether theyíre stage 1 or 2 bcus I can just send it back to get the stage I want but when you buy one online, they ask what transmission is the car, does it matter? Or am I wrong?
    B8.5 S4 DSG Tran daily

  6. #46
    Senior Member Three Rings ModItNow's Avatar
    Join Date
    Mar 05 2015
    AZ Member #
    318779
    Location
    Napa, Ca

    Quote Originally Posted by Csir_130 View Post
    Question regarding chipwerke. On my local Craigslist someone is selling their chip but when I asked more info (stage 1 or 2, DSG or manual ) they answered by saying that the chips are universal. I know it really doesnít matter whether theyíre stage 1 or 2 bcus I can just send it back to get the stage I want but when you buy one online, they ask what transmission is the car, does it matter? Or am I wrong?
    As long as itís for a 3.0t your fine. Itís doesnít matter weather DSG or manuel. He would know if itís stage 2 cause he would have a pulley swap most likely. Either way you can always send it in to chipwerke for a remap if needed


    Sent from my iPhone using Audizine

  7. #47
    Senior Member Three Rings
    Join Date
    Oct 30 2012
    AZ Member #
    103197
    Location
    Oxford, MS
    Items for Sale

    2012 DSG with 112,000 miles. I installed the Chipewerke Stage II box a few weeks ago. I installed the 180mm pulley last weekend. This has been fantastic. I had the Eurocode intake already. Now I'm thinking about exhausts.

  8. #48
    Active Member One Ring
    Join Date
    Oct 29 2017
    AZ Member #
    409087
    Location
    Long Island, NY

    Quote Originally Posted by ModItNow View Post
    As long as itís for a 3.0t your fine. Itís doesnít matter weather DSG or manuel. He would know if itís stage 2 cause he would have a pulley swap most likely. Either way you can always send it in to chipwerke for a remap if needed


    Sent from my iPhone using Audizine
    Thank you !!!
    B8.5 S4 DSG Tran daily

  9. #49
    Veteran Member Four Rings B18b1ex's Avatar
    Join Date
    Jul 02 2004
    AZ Member #
    2675
    Location
    FL
    Items for Sale

    I think you can also turn it down to lowest setting until you get a pulley. But check on that.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. #50
    Active Member Two Rings BeanyBeads's Avatar
    Join Date
    Oct 30 2017
    AZ Member #
    409120
    Location
    New York

    Quote Originally Posted by ModItNow View Post
    Stage 2 is remapped to keep the bypass valve shut when a upgraded supercharger pulley is installed. It gives you more low end power. You can always send it in, their customer service is really good. They don't charge for a remap, you just pay for shipping.


    Sent from my iPhone using Audizine
    Whatís happening, have you messed with the dials inside the chipwerke pro? I am currently running it in my SQ5 supercharged and left the settings alone for now. Is there any recommendations to get a little more out of it?


    Sent from my iPhone using Audizine

  11. #51
    Senior Member Three Rings ModItNow's Avatar
    Join Date
    Mar 05 2015
    AZ Member #
    318779
    Location
    Napa, Ca

    Quote Originally Posted by BeanyBeads View Post
    Whatís happening, have you messed with the dials inside the chipwerke pro? I am currently running it in my SQ5 supercharged and left the settings alone for now. Is there any recommendations to get a little more out of it?


    Sent from my iPhone using Audizine
    3-1 setting is for 91 octane and 5-1 for 93. If you put in higher octane (race gas or e85) you can try a higher setting. I believe 7-1 needs at least 96 octane


    Sent from my iPhone using Audizine

  12. #52
    Active Member Two Rings BeanyBeads's Avatar
    Join Date
    Oct 30 2017
    AZ Member #
    409120
    Location
    New York

    Quote Originally Posted by ModItNow View Post
    3-1 setting is for 91 octane and 5-1 for 93. If you put in higher octane (race gas or e85) you can try a higher setting. I believe 7-1 needs at least 96 octane


    Sent from my iPhone using Audizine
    Thanks for the response . I am gonna open it up tomorrow and see what I am set at!


    Sent from my iPhone using Audizine

  13. #53
    Established Member Three Rings Ford Prefect's Avatar
    Join Date
    Jan 20 2017
    AZ Member #
    391171
    My Garage
    2011 Silver S4, Mercedes Benz R350 ('07 & '11), Suzuki SV1000
    Location
    New Hampshire

    Quote Originally Posted by B18b1ex View Post
    I think you can also turn it down to lowest setting until you get a pulley. But check on that.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    I'm running stage II with no pulley right now, no issues. Car is def strong, pulley going on soon.


    Sent from my iPad using Audizine

  14. #54
    Veteran Member Four Rings B18b1ex's Avatar
    Join Date
    Jul 02 2004
    AZ Member #
    2675
    Location
    FL
    Items for Sale

    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    I'm running stage II with no pulley right now, no issues. Car is def strong, pulley going on soon.


    Sent from my iPad using Audizine
    It will depend on the settings, sometimes it will throw a code.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  15. #55
    Established Member Three Rings Ford Prefect's Avatar
    Join Date
    Jan 20 2017
    AZ Member #
    391171
    My Garage
    2011 Silver S4, Mercedes Benz R350 ('07 & '11), Suzuki SV1000
    Location
    New Hampshire

    Quote Originally Posted by B18b1ex View Post
    It will depend on the settings, sometimes it will throw a code.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Good to know. Lucky so far but I'll post back if I see anything.


    Sent from my iPad using Audizine

  16. #56
    Established Member Two Rings MSq5's Avatar
    Join Date
    Feb 14 2017
    AZ Member #
    393251
    Location
    Gulfport, MS

    You don't need to disconnect battery at all with CW, either when installing or if changing settings. Just turn off ignition and move key out of range.

    After install or setting change, the ECU needs about 50 miles of driving to adjust its fuel trims to the increased boost.
    2017 Q5 3.0T S-Line | Brilliant Black | EPL Stage 2 93 octane tune | JHM 179mm crank pulley | K&N E-1987 in stock air box

  17. #57
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Aug 17 2016
    AZ Member #
    378716
    My Garage
    2015 S4::2010 Q7 3.6
    Location
    Denver, CO

    Guys this is really tempting, but I've got 33K miles out of 100K (CPO warranty). Anyone have experience on whether removing the CW before service goes undetected by Audi?
    2015 S4 6MT Sepang

  18. #58
    Established Member Four Rings JD S4's Avatar
    Join Date
    May 07 2016
    AZ Member #
    372958
    Location
    Boulder, CO

    Quote Originally Posted by kevinz View Post
    Guys this is really tempting, but I've got 33K miles out of 100K (CPO warranty). Anyone have experience on whether removing the CW before service goes undetected by Audi?
    Tons. Thatís the main allure other than cost. Do it.


    Sent from my
    '11 S4 with all the mods

  19. #59
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Mar 03 2013
    AZ Member #
    110640
    Location
    va

    hey sorry to bring back an older thread...just had a quick question
    I am going to order the stage 2 box from CW, is it ok to run it at 5-1 if I don't yet have my pulley? I am just trying to space out the spending and was going to get the JHM 179mm crankpulley next month.
    for reference I have a 2012, 6MT, 93 octane, roc-euro intake

    great info in this thread btw!
    Last edited by spoolin80; 11-14-2017 at 12:18 PM.

  20. #60
    Senior Member Four Rings fitzydude's Avatar
    Join Date
    Jul 05 2014
    AZ Member #
    261922
    Location
    Fort Worth, TX
    Items for Sale

    My buddy runs his stag 2 box at 3-1 on stock pulley and it keeps the bypass shut. You should log it either way
    2010 S4 / 6MT / 034 RSWB & Motor Mounts / AMS Cooling / EC Alu Kreuz & inserts / B12 suspension / CTS SC & JHM OD Pulley (PR:3.139) / JHM STS & Stg 4 clutch / Magnaflow w/cutouts / RS-51 / Roc-Euro / USP clutch line / E35 / Chipwerke 3-1 / Revo - 467 awhp

  21. #61
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Mar 03 2013
    AZ Member #
    110640
    Location
    va

    Quote Originally Posted by fitzydude View Post
    My buddy runs his stag 2 box at 3-1 on stock pulley and it keeps the bypass shut. You should log it either way
    ah ok yeah definitely will have to do the logging.
    thank you!

  22. #62
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Dec 17 2017
    AZ Member #
    411277
    Location
    Copley, OH

    Stupid question, but do you disconnect the negative or the positive terminal on the battery to reset the ECU?
    - John Heer
    2015 Audi S4

  23. #63
    Established Member Three Rings Ford Prefect's Avatar
    Join Date
    Jan 20 2017
    AZ Member #
    391171
    My Garage
    2011 Silver S4, Mercedes Benz R350 ('07 & '11), Suzuki SV1000
    Location
    New Hampshire

    Quote Originally Posted by johnheer View Post
    Stupid question, but do you disconnect the negative or the positive terminal on the battery to reset the ECU?
    As long as the circuit is broken it really shouldn't matter. All the electrical components will bleed down.


    Sent from my iPhone using Audizine

  24. #64
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Dec 17 2017
    AZ Member #
    411277
    Location
    Copley, OH

    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    As long as the circuit is broken it really shouldn't matter. All the electrical components will bleed down.


    Sent from my iPhone using Audizine
    Cool. Thanks.
    - John Heer
    2015 Audi S4

  25. #65
    Established Member Three Rings Antimatter's Avatar
    Join Date
    Jun 28 2016
    AZ Member #
    375318
    Location
    MA

    Does anyone know what max setting I can run CW at if I mix 93/E85 ? My only other go mod is Roc Euro intake.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2011 Audi S4 Brilliant Black / Black-Tuscan Brown Interior. DSG, Navigation, Sports Rear Differential, Nappa Leather, Supercharged Badge. Borla Exhaust System.

  26. #66
    Established Member Two Rings EAFLO88's Avatar
    Join Date
    Dec 08 2016
    AZ Member #
    387778
    Location
    Houston

    Quote Originally Posted by Antimatter View Post
    Does anyone know what max setting I can run CW at if I mix 93/E85 ? My only other go mod is Roc Euro intake.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Setting the knob at setting 7 is going to yield the most aggressive setting. This would be the most appropriate setting when mixing both fuels.

  27. #67
    Veteran Member Three Rings Jester2893's Avatar
    Join Date
    May 29 2012
    AZ Member #
    94300
    Location
    NY
    Items for Sale

    Quote Originally Posted by EAFLO88 View Post
    Setting the knob at setting 7 is going to yield the most aggressive setting. This would be the most appropriate setting when mixing both fuels.
    Not exactly.. while the 7 setting is the most aggressive, cars respond differently and I would advise logging if you had the abilities to do so. I ran 5-1, 93 octane/3 gallon e85 and manual and had some knock correction around 1-2 degrees. The more aggressive the setting the more knock which is not good. This is why logging would be the best approach over just setting to max setting.

  28. #68
    Established Member Three Rings Antimatter's Avatar
    Join Date
    Jun 28 2016
    AZ Member #
    375318
    Location
    MA

    Quote Originally Posted by EAFLO88 View Post
    Setting the knob at setting 7 is going to yield the most aggressive setting. This would be the most appropriate setting when mixing both fuels.
    This might be a dumb question, but how much gallons of E85 do I put in to equal say e20 content?

    Thanks
    2011 Audi S4 Brilliant Black / Black-Tuscan Brown Interior. DSG, Navigation, Sports Rear Differential, Nappa Leather, Supercharged Badge. Borla Exhaust System.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2018 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.