Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered Member One Ring
    Join Date
    Apr 02 2012
    AZ Member #
    91088
    Location
    Ireland

    Turbo gone, timing belt slipping, or something else?

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Hi,

    I have a 2004 Audi A3 1.9tdi. I realised a couple of weeks ago that it's 10,000 miles overdue for a timing belt change

    I was driving today and when joined a motorway I accelerated and there was a sudden loud whining noise, like a dentist's drill, and I had a loss of power.

    The noise happens on any acceleration, even the lightest touch of the pedal, and the power is low.

    The fact that the noise happens with any acceleration would lead me to believe that it's not the turbo and is more likely related to the timing belt. However, the car is still driving so I'm not sure if it's something else entirely.

    Any ideas what would cause this?

  2. #2
    Veteran Member Four Rings old guy's Avatar
    Join Date
    Dec 28 2006
    AZ Member #
    14483
    My Garage
    '09 CC VR6 Sport
    Location
    Maryland

    Sure sounds like a bad turbo to me. Consistent with the noise and power loss.



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2014 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.