Audizine - An Automotive Enthusiast Community

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Senior Member Three Rings auditi's Avatar
    Join Date
    Nov 19 2007
    AZ Member #
    22700
    My Garage
    '01.5 A4 1.8T Quattro, '69 VW Bug 1641cc
    Location
    Martinez, CA

    Arrow blinkers not working, hazards and parking lights do...

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    as the title states, my blinkers stopped working, but the lights are not out, as they work when the hazards are on and the parking lights work. the cruise control still works too. also, the blinker stock does hold still hold its position during turns and releases when it is supposed to, the blinkers front and rear just aren't working.... what could this be?
    '01.5 A4 1.8T Quattro - Silver/Black Leather, 5-speed, sport, 20% tint, M3 lip spoiler, Bose+sub, 1.3 bar custom Neuspeed p-chip, Evo MS intake, 710n, H&R sports, S4 shocks, short shifter, 19mm Neuspeed rear sway bar, poly snub, Blitz dtt w/ red led's, AWE gunmetal pedals...
    '69 VW Bug - 1641cc, Grey/Black two tone, drop spindles, lots done...
    '94 Mazda MX-6 V6 ZE, many mods - sold

  2. #2
    Veteran Member Four Rings t1demont1's Avatar
    Join Date
    May 08 2007
    AZ Member #
    17878
    My Garage
    1999 1.8tqm gt3071r
    Location
    Orlando, FL

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    could be a fuse.
    BetaAlphaTau Member #40
    1999 2.0 hx35 dbw conversion
    ~Brenden

    Parting out

  3. #3
    Senior Member Three Rings auditi's Avatar
    Join Date
    Nov 19 2007
    AZ Member #
    22700
    My Garage
    '01.5 A4 1.8T Quattro, '69 VW Bug 1641cc
    Location
    Martinez, CA

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    i don't think it could be that cuz, as i forgot to mention above, when i hit the signal lever up or down, the appropriate signal on the dash (maybe on the outside too), lights up for one blink or less. its worth checking though....
    '01.5 A4 1.8T Quattro - Silver/Black Leather, 5-speed, sport, 20% tint, M3 lip spoiler, Bose+sub, 1.3 bar custom Neuspeed p-chip, Evo MS intake, 710n, H&R sports, S4 shocks, short shifter, 19mm Neuspeed rear sway bar, poly snub, Blitz dtt w/ red led's, AWE gunmetal pedals...
    '69 VW Bug - 1641cc, Grey/Black two tone, drop spindles, lots done...
    '94 Mazda MX-6 V6 ZE, many mods - sold

  4. #4
    Active Member One Ring diode's Avatar
    Join Date
    Jan 14 2008
    AZ Member #
    24149
    My Garage
    98.5 A4
    Location
    Calgary

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    hazard relay switch ftl.

  5. #5
    Senior Member Three Rings auditi's Avatar
    Join Date
    Nov 19 2007
    AZ Member #
    22700
    My Garage
    '01.5 A4 1.8T Quattro, '69 VW Bug 1641cc
    Location
    Martinez, CA

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    could it still be the hazard relay if the hazards are working, just not the turn signals?
    '01.5 A4 1.8T Quattro - Silver/Black Leather, 5-speed, sport, 20% tint, M3 lip spoiler, Bose+sub, 1.3 bar custom Neuspeed p-chip, Evo MS intake, 710n, H&R sports, S4 shocks, short shifter, 19mm Neuspeed rear sway bar, poly snub, Blitz dtt w/ red led's, AWE gunmetal pedals...
    '69 VW Bug - 1641cc, Grey/Black two tone, drop spindles, lots done...
    '94 Mazda MX-6 V6 ZE, many mods - sold

  6. #6
    Veteran Member Three Rings Russell2686's Avatar
    Join Date
    Sep 17 2006
    AZ Member #
    11619
    My Garage
    07 cbr600
    Location
    NJ

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    Quote Originally Posted by auditi View Post
    could it still be the hazard relay if the hazards are working, just not the turn signals?
    yes thats what it is. it was the first thing i had to fix when i got my car haha
    50% off all clothing and accessories at www.true-feel.com Use promo code: SoGood

  7. #7
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Apr 18 2008
    AZ Member #
    27839
    My Garage
    01 A4Q 1.8t, 87 16v Scirocco
    Location
    GSO, NC

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    Just bought my '01 a4 quattro a week ago... this is also one of the same problems I'm seeing... along with a bunch of much more expensive ones. (but the car was dirt cheap)
    I assume this relay is in the dash near the hazard switch, right?

  8. #8
    Active Member One Ring diode's Avatar
    Join Date
    Jan 14 2008
    AZ Member #
    24149
    My Garage
    98.5 A4
    Location
    Calgary

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    the hazard lights button is the relay switch, it's a rectangular box. Pop the whole thing out, it's not too tough.
    Last edited by diode; 04-18-2008 at 02:21 PM.

  9. #9
    Veteran Member Four Rings djwimbo's Avatar
    Join Date
    Feb 15 2008
    AZ Member #
    25294
    My Garage
    325is 5sp
    Location
    616/MI

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    get a wiring diagram, throwing parts at it is just a waste of money. It could still be the turn signal switch(the lever assembly). Just b/c it resets after recentering the steering wheel doesn't mean the elctrical contacts are still functioning normally. There may also be wiring issue between point A and point B.
    7A head, AAN intake mani, 034MS T3 Turbo mani: FOR SALE $600 + shipping

  10. #10
    Registered Member Two Rings AudiRepair4Less's Avatar
    Join Date
    Apr 10 2008
    AZ Member #
    27564
    Location
    Long Beach

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    The hazard switch is also the Relay, and It is Bad. I'm a audi Mechanic, and i See those things go out all the time.... First thing to check is turn your blinker on with your left hand, and tough the triangle button with you right hang. If the triangle button clicks or makes a noise Right after using the Switch most likely the switch. Very Rarely as is been the turn signal stock.... So, you dont think were just throwing parts at it, but from replacing tons of them. I would just replace it.

  11. #11
    Senior Member Three Rings auditi's Avatar
    Join Date
    Nov 19 2007
    AZ Member #
    22700
    My Garage
    '01.5 A4 1.8T Quattro, '69 VW Bug 1641cc
    Location
    Martinez, CA

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    thanks for the input guys, i'm gonna start with the relay, much cheaper than the stock, and i hadn't ever heard of one of those not working anyway... i had read about similar issues as mine stemming from the hazard relay, but couldn't find one where the hazards were still working... gonna pick up a new relay and go from there...
    '01.5 A4 1.8T Quattro - Silver/Black Leather, 5-speed, sport, 20% tint, M3 lip spoiler, Bose+sub, 1.3 bar custom Neuspeed p-chip, Evo MS intake, 710n, H&R sports, S4 shocks, short shifter, 19mm Neuspeed rear sway bar, poly snub, Blitz dtt w/ red led's, AWE gunmetal pedals...
    '69 VW Bug - 1641cc, Grey/Black two tone, drop spindles, lots done...
    '94 Mazda MX-6 V6 ZE, many mods - sold

  12. #12
    Active Member Two Rings
    Join Date
    Apr 18 2008
    AZ Member #
    27839
    My Garage
    01 A4Q 1.8t, 87 16v Scirocco
    Location
    GSO, NC

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    Hey auditi, as I mentioned, just got this A4 a couple weeks ago and I had the exact same issue as yours... ie hazards work, parking lights work, blinkers don't. I replaced the hazard switch for $31.00 ($38.00 retail) from the dealership and mine now work fine. HTH

  13. #13
    Senior Member Three Rings auditi's Avatar
    Join Date
    Nov 19 2007
    AZ Member #
    22700
    My Garage
    '01.5 A4 1.8T Quattro, '69 VW Bug 1641cc
    Location
    Martinez, CA

    Re: blinkers not working, hazards and parking lights do...

    oh yeah, i just didn't update, replaced that switch last week or so, and yup, that was it, problem solved. at least it was a quick easy and cheap fix....
    '01.5 A4 1.8T Quattro - Silver/Black Leather, 5-speed, sport, 20% tint, M3 lip spoiler, Bose+sub, 1.3 bar custom Neuspeed p-chip, Evo MS intake, 710n, H&R sports, S4 shocks, short shifter, 19mm Neuspeed rear sway bar, poly snub, Blitz dtt w/ red led's, AWE gunmetal pedals...
    '69 VW Bug - 1641cc, Grey/Black two tone, drop spindles, lots done...
    '94 Mazda MX-6 V6 ZE, many mods - sold



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


    © 2001-2014 Audizine, Audizine.com, and Driverzines.com
    Audizine is an independently owned and operated automotive enthusiast community and news website.
    Audi and the Audi logo(s) are copyright/trademark Audi AG. Audizine is not endorsed by or affiliated with Audi AG.